Київська опера святкує день народження та анонсує події просто неба

3 червня 2020 року виповнилося 38 років з часу офіційного заснування Київської опери (тоді Державного дитячого музичного театру). Робота по підбору керівних кадрів і творчого складу нового колективу, підготовці до відкриття тривала з 1982 до 1985 років.

Фундаторами театру стали народні артисти України – відомий музикант Євген Васильович Дущенко (1925-2011), призначений на посаду головного диригента, та Михайло Михайлович Кречко (1925-1996), призначений головним хормейстером. Директором театру було призначено Івана Васильовича Дорошенка.



Зліва направо: Михайло Кречко, Євген Дущенко, Іван Дорошенко

За два перші сезони було здійснено постановку 13 вистав, а у 1988 р. театр мав у репертуарі 10 опер і 10 балетів. Репертуарна афіша щороку поповнювалася назвами класичних опер і балетів, здійснювалися першопрочитання творів сучасних композиторів у безпосередній співпраці з ними, а також творів, з якими вперше знайомилися українські глядачі.

Нині в репертуарній афіші театру близько 60 вистав. Всього ж за роки існування колектив здійснив понад 200 постановок і понад 40 вистав театром поставлено вперше. Це твори композиторів-класиків, сучасних українських та зарубіжних авторів – опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні, вокально-симфонічні концерти, освітні програми для глядачів найрізноманітнішого віку, що стали значним внеском у скарбницю національного музично-театрального мистецтва.




У 2019 році театр здійснив ребрендинг, замінив логотип, отримав новий фірмовий стиль і нову лаконічну назву – «Київська опера», що відповідає позиціюванню театру, адже репертуар включає вистави не лише для дітей і школярів, а й молоді віком від 17 до 35 років та дорослих.

У своїй новій стратегії театр зорієнтований на сміливі експерименти та пошуки. У репертуарі мають бути сучасні постановки, модерні й класичні опери, балети, мюзикли, рок-опери для малечі, молоді, дорослих і вистави для родинного перегляду. Мета Київської опери – стати у найближчому майбутньому «Українським Бродвеєм», тобто явищем і місцем, де можна побачити все найновіше, найпрогресивніше, найцікавіше, найнеочікуваніше.

Цьогоріч в умовах карантину Київська опера не втрачає позитиву та віри у краще. Девіз «Карантин обов’язково закінчиться. Все буде добре!», котрий розміщено на фасаді театру, заряджає оптимізмом перехожих, а також користувачів соцмереж. Після послаблення карантинних обмежень Київська опера подарувала киянам концертну програму до Дня міста з балконів театру. Театр планує провести ще кілька оффлайн-подій протягом червня, зокрема, концертну програму всесвітньовідомого баритона Андрія Бондаренка, а також залучення локацій open-air.

 

Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *