Київ – головні визначні пам'ятки міста

Київ – головні визначні пам’ятки міста

Київ – головні визначні пам'ятки міста
Київ – головні визначні пам'ятки міста

Київ – це столиця України. Місто зі своїм колоритом, яке вдало поєднує історичні споруди та сучасні бізнес-центри, висотки з пентхаусами. Місто має енергію руху, продуктивності, постійного розвитку. Є безліч можливостей, дивовижних місць на всій території. Часто, щоб доїхати з однієї локації до іншої, потрібно витратити приблизно годину, але це того варте. Столиця поєднала у собі сучасні та старовинні райони, унікальні пам’ятки, а для мешканців кожна поїздка – невелика цікава подорож.

Рекомендуємо дізнатися про останні новини Київської області, щоб бути в курсі подій та масових заходів.

Чим здивує Андріївський узвіз?

Це місце має особливий колорит. Вулиця, що об’єднує Поділ та Андріївську церкву, є однією з наймальовничіших та найдавніших. Наразі там розміщуються місцеві торговці, які продають сувеніри ручної роботи. Вулиця наповнена давньою атмосферою. Кожна будівля – архітектурний шедевр, а по дорозі можна заглянути до музею або покататися на оглядовому колесі, щоб побачити Поділ на долоні.

До речі, біля оглядового колеса встановлено новий арт-об’єкт і працюють десятки закладів, куди можна зайти, щоб скуштувати національну кухню, включаючи традиційну українську. Є шлях культового червоного трамвая, а ще вихід на набережну, де можна насолодитися кришталево чистим Дніпром та видом на берег. Дорогою розміщена алея художників, які у вихідні з ранку до вечора радують своїми картинами та оригінальними ручними роботами.

Чи варто їхати на майдан Незалежності?

Це культова локація столиці. Її ще знають, як Майдан. Місце легендарне, доглянуте та дуже гарне. Площа знаходиться за кілька кроків від Хрещатика, а буквально через дорогу від головної пам’ятки країни є невелика алея з фонтанами, гарно оформленими клумбами, стелою та арт-об’єктом у вигляді глобуса. Багато туристів насамперед їдуть саме на Майдан, а після 15 хвилин піднімаються невеликою горою на Скляний міст. За бажання можна відвідати ще й пішохідний та буквально перейти весь Дніпро. Для теплої пори року це ідеальний маршрут, щоб насолодитися природою і галасливим містом.

Золоті ворота обов’язкові для відвідування

Культова визначна пам’ятка столиці, яка чудово збереглася. З підручників історії про цю історичну та архітектурну пам’ятку знають усі.

Цікаві факти:

  • у фортеці раніше був широкий проїзд;
  • будова належить до епохи Ярослава Мудрого;
  • можна вирушити усередину на екскурсію;
  • башта виготовлена ​​з дерева та червоної цегли.

До речі, від Золотих воріт до Софійської площі буквально подати рукою. Необхідно пройтися прямо близько 5 хвилин. Тоді можна буде насолодитися однією з найдавніших, центральних та красивих площ столиці. Плюс там розташована дзвіниця Софійського собору та часто з’являються інсталяції, присвячені актуальним подіям.

Що ще подивитися?

 Якщо цікавлять культові визначні пам’ятки, то варто вирушити до Києво-Печерської Лаври, а на шляху відвідати Батьківщину-Мати. Місця знаходяться відносно недалеко один від одного, якщо починати від Печерська. Щоб не пропустити важливих подій, рекомендується читати про останні головні новини, і вдасться дізнатися першим про богослужіння та нову виставку. А також про те, чому варто відвідати Ляльковий театр, що нагадує казковий замок.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *