Кіноманам столиці покажуть культові та інтелектуальні фільми

З 23 по 27 листопада в Києві відбудеться вже другий Kinove, який позиціонує себе як фестиваль інтелектуального та естетичного кіно. У програмі – дев'ять фільмів, які ви навряд ще побачите на великих екранах, 

– Цього разу ми зібрали максимально концентровану програму, в якій кожен фільм – дещо більше, ніж просто кіно задля розваги. Це стрічки, які змусять глядача подивитися в саму сутність себе, і відкрити те, що приховано під соціальними замками, – стверджують організатори. 

КУЛЬТОВА КЛАСИКА НА ШИРОКИХ ЕКРАНАХ

«Із широко заплющеними очима» 



Останній шедевр Стенлі Кубрика – провокаційний еротичний трилер повертається на великий екран через 20 років після свого виходу. Це відверта історія подружніх відносин, повна сексуальних фантазій, ревнощів, фрейдистських мотивів і жаги забороненого. Головні ролі зіграли Ніколь Кідман і Том Круз, найзнаменитіша в той час голлівудська пара, чий шлюб дав тріщину після роботи над цим проєктом. Таємничий, гіпнотичний, декадентський і сюрреалістичний фільм залишає багато запитань без відповідей, і жодне з його трактувань не може бути однозначно вірним. Стенлі Кубрик закінчив фільм за декілька днів до своєї смерті. Він вважав картину своїм найвизначнішим досягненням.

Також глядачі побачать нову короткометражну документальну стрічку «Не просто сон: Стенлі Кубрик із широко заплющеними очима». У фільмі близькі Кубрика, серед яких його дочка і шурин, розповідають про створення картини та згадують останню главу творчого шляху режисера.

Перед показом на гостей чекає коктейль та театралізована постановка від Школи вуличного театру та перформансу PostPlayLab. 

«Бетмен» 



80 років тому світ вперше побачив його – у чорному плащі та з маскою на обличчі, усім своїм виглядом нагадуючи летючу мишу. У 1939 році Боб Кейн та Білл Фингер створили Бетмена, який надовго припав до душі фанатам DC Comics. На екрани графічний герой потрапив у 1966 році, з’явившись спочатку у серіалі, а згодом у фільмі Леслі Х. Мартінсона. «Бетмен» – перша повнометражна кольорова стрічка про людину-летючу мишу. Та це не єдина його унікальність. Якщо у всіх майбутніх фільмах Бетмен протистояв лише одному злодію, то у 66-му році їх зібралася ціла компанія: Жінка-кішка, Пінгвін, Людина-загадка та Джокер. За допомогою смертоносного дегідратора-розпилювача, жахлива четвірка планує підкорити весь світ! Чи зможуть безстрашні супергерої у плащах використати своє чудове спорядження і надприродні здібності, щоб вчасно обламати нігті Жінці-кішці, заморозити Пінгвіна, обставити Джокера і збити з пантелику Людину-загадку?

Показ відбуватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

З МОСКВИ ДО КИЄВА: ІСТОРІЯ «ІВАНОВА» 



Дебют російського бізнесмена Дмітрія Фальковича, який наразі живе у Лондоні. Він не лише сів у режисерське крісло, а й написав сценарій до фільму та зіграв у ньому головну роль. Дмітрій Фалькович особисто представить трагікомедію про бізнесмена, який тікає з Москви до Києва, і розповість, як і коли з’явилась ідея «Іванова». Разом із ним на показі в рамках фестивалю буде присутня друга режисерка Марина Степанська, відома українському глядачу за стрічкою «Стрімголов».

«Іванов» розповідає про успішного топменеджера інвестиційної компанії Олександра Іванова. Він працює в концерні, який годує Росію сухариками, але відчуває, що тверда земля під ногами здригається, коли його допитують у Слідчому комітеті. Іванов біжить від переслідування силовиків з Москви до Києва, ходить у галереї і на тусовки в клуби. А все тому, що тут «клімат м'якший».

Дмітрій Фалькович входить до топ-25 найуспішніших венчурних інвесторів Європи за версією Forbes. Зараз він живе та працює у Лондоні. Звернутися до кіно Фалькович вирішив після подій, які сталися із ним самим. Він був гендиректором у концерні «Нефтяной», у якого виникли проблеми із владою на фоні висловлювань Бориса Нємцова про Путіна та Януковича. Тоді сам Дмітрій Фалькович був змушений поїхати до Києва, а ще через два роки повернувся та зняв про це кіно. 

ЕКЗОТИКА ГРУЗІЇ ТА КОЛУМБІЇ

«Монос» 



Патаґранде, Рембо, Лейді, Суека, Пітуфо, Лобо, Перро та Бум-Бум. Восьмеро безпритульних підлітків, кожен із позивним, створюють озброєне угруповання на віддаленій горі. Їх підсвідомо тягне до гедонізму та жорстокості. Посланець передає повідомлення від Організації: вони мають піклуватися про корову та викрадену американку. Все руйнується, коли до угруповання приходить смерть. Тепер компанія змушена перебратися вглиб джунглів

«А потім ми танцювали» 



Ґендерно консервативне середовище традиційних грузинських танців задає тло історії про Мераба – настирливого молодого танцівника, який відчайдушно намагається вирватися з посередності та бідності навколо себе. Пройшовши низку суворих проб, він покладає своє життя на здобуття місця в престижному Національному балеті Грузії. Включення до трупи Іраклі в останній момент загрожує всім Мерабовим здобуткам. Іраклі його повна протилежність: він танцює невимушено і дуже впевнено. У своїх намаганнях досягнути величі, Мераб вирішує порушити правила і ризикнути всім, що має.

УГЛИБ ВОДНИХ ПРОСТОРІВ

«Акварель»



Картина занурює глядача в кінематографічну подорож красою і неприборканою могутністю води. Знятий в новаторському форматі 96 кадрів / сек, цей фільм працює на інтуїтивному рівні попередження, що людина – ніщо в порівнянні з чистою силою і мінливою волею найбільш дорогоцінного елемента Землі. Вода – головний герой «Акварелі». І режисер Віктор Косаківський знімає її множинні форми – від небезпечних замерзлих вод Байкалу, урагану «Ірма» в Маямі до потужного водоспаду Анхель у Венесуелі, з приголомшливою чіткістю зображення, яка особливо помітна в русі.

СКАНДИНАВСЬКИЙ ДЕСАНТ

«Вальгалла: Сага про вікінга»



Картина складається з декількох частин, кожна з яких має свою назву, і оповідає про містичну подорож хрестоносців зі Скандинавії, яке призводить більшість з них до загибелі на відкритій незнайомій землі. Сам режисер позиціонує фільм як науково-фантастичний постпанк без науки.

«Собаки не носять штанів»



Похмура драма про пошуки любові через подолання болю. У центрі сюжету – історія молодого хлопця на ім'я Юха, який після трагічної події в своєму житті зустрічає домінатрікс Мону. Емоційно спустошений Юха вступає з Моною в тісний сексуальний і духовний зв'язок, намагаючись разом із нею відшукати шлях до свого просвітління. 

ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ МИТЦЯ

«Ботеро»



Поетичний документальний портрет колумбійського художника Фернандо Ботеро. Фільм є хронікою життя та мистецтва цього художника та скульптора – найвідомішого у світі живого художника з Колумбії. На його живописних полотнах гармонійно співіснують кітч, гротеск, наївний примітивізм, фольклорний колорит, італійський ренесанс і колоніальне бароко. «Фішка» майстра – у зображенні товстунів, у нього «тучне» все – люди, меблі, тварини та навіть яблука. Став відомим після завоювання першого призу на Виставці колумбійських художників у 1959 році.



РОЗКЛАД ФЕСТИВАЛЮ 

«Монос» реж. Алехандро Ландес.

23 листопада 17:00 – кінотеатр «Жовтень», квитки.

Із широко заплющеними очима реж. Стенлі Кубрик.

23 листопада 20:00 – кінотеатр «Київська Русь», квитки.

«Акварель» реж. Віктор Косаковський.

24 листопада 17:00 – кінотеатр «Київска Русь», квитки.

«А потім ми танцювали» реж. Леван Акін.

24 листопада 19:00 – кінотеатр «Жовтень», квитки.

«Вальгалла: Сага про вікінга» реж. Ніколас Віндінг Рефн.

24 листопада 21:00 – кінотеатр «Київска Русь», квитки.

«Іванов» реж. Дмітрій Фалькович.

25 листопада 19:00 – кінотеатр «Жовтень», квитки.

«Бетмен» реж. Леслі Х. Мартінсон.

25 листопада 21:00 – кінотеатр «Київска Русь», квитки.

«Собаки не носять штанів» реж. Юкка-Пекка Валкеапяя.

26 листопада 19:00 – кінотеатр «Жовтень», квитки.

«Ботеро» реж. Дон Міллар.

27 листопада 19:30 – Культурній центр «АртБратислава», квитки.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *