Історія Києва у книгах: що почитати

День Києва 2020

До Дня Києва знайомимо з книжками різних видавництв, які розповідають про історію, людей та пам'ятки міста.

ВАРТО



Видавництво спеціалізується на випуску книг та мультимедійної продукції про Київ і Україну. Має великий цифровий архів – скани кількох тисяч книг, журналів і газет київської тематики, що видавались з середини ХІХ ст., фотографії, листівки, малюнки, які використовує у виданнях.

Читачам пропонують видання з серії «Київська мозаїка» та «Київські історії» Кальницького, путівник муралами міста, книги «Про Київ для дітей та батьків», спогади містян, видання, присвячені історії транспорту, метро та багато іншого.

Минулоріч випустило «Почесні громадяни міста Києва 1872 – 1917» Тетяни Водотики та «Городской ветер. Рассказы киевлянки» Ганни Бондар.

СКАЙ ХОРС

Видавництво спеціалізується на київській тематиці. Зокрема, випустило 5-томник  Анатолія Миколайовича Макарова «Світ Київської старовини». Серед новинок видавництва – Архітектура міжвоєнного Києва Семена Широчина (у книзі представлена ​​історія масового будівництва шкіл і дошкільних установ в міжвоєнній Києві), серія "Київський календар" Анатолія Макарова (розповідає про календарні свята і пов'язані з ними традиції, розваги старого Києва) та подарунок для іноземців Interesting Kyiv (у книзі зібрані 120 захоплюючих і в той же час лаконічних статей, що розповідають про найяскравіші символах української столиці – від офіційних Лаври, Софії та Хрещатика, до «народних», таких, як маршрутки або «перепічка»).

ЛИБІДЬ



У видавництві є серія видань про окремі вулиці та квартали міста, а також книжки, присвячені київським храмам. 

Шанувальникам історії архітектури




У різних видавництвах вийшли книжки Бориса Єрофалова, у яких викладені авторські дослідження архітектури міста

ФОЛІО

Харківське видавництво має серію «Бібліотека киянина».

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *