Історичні вулиці Києва отримають паспорти

Департамент містобудування та архітектури КМДА має намір провести паспортизацію вулиць, об’єктів будівництва та фасадів будівель.

Йдеться, в першу чергу, про об’єкти культурної спадщини, які мають статус пам’ятки архітектури. Про це повідомив заступник директора Департаменту, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

– Це необхідно для того, щоб мати змогу на законодавчому рівні притягти до відповідальності осіб, які самочинно знищують або «знецінюють» старовинні будівлі, що мають історичну та культурну значимість, – зазначив він.

Юрій Тацій підкреслив важливість впровадження єдиних правил, які б стосувалися, зокрема, облаштування балконів, розміщення кондиціонерів та супутникових антен на фасадах, аби вони не порушували архітектурний ансамбль та привабливий зовнішній вигляд об’єктів культурної спадщини.

Загалом усі об’єкти проєктування мають бути розглянуті Департаментом, а особливо ті, що мають статус пам’ятки архітектури.

– Наразі ця вимога майже не виконується. Якщо так триватиме і надалі, наше місто втратить свою самобутність та архітектурну цінність, – додав Юрій Тацій.

Нагадаємо, раніше планувалося, що до 1 січня 2020 року мали провести паспортизацію усіх водних об’єктів місцевого та загальнодержавного значення в місті.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *