Яскраві прем’єри лютого у столичних театрах: від Лускунчика до Гоголя

Марія КАТАЄВА

Цього місяця театралів порадують цікавими постановками. Це новий погляд на класику Миколи Гоголя, Лесі Українки, Миколи Куліша, сучасна драматургія (Мартін МакДонах, Олена Апчел та Павло Ар'є), а також неокласичний «Лускунчик» Чайковського, шедеври барокової музики, шлягери тенорів та непересічна гастрольна програма театрів з Харкова та Івано-Франківська. 

Молодий театр: мюзикл-бенефіс «Шинель» (режисер – Андрій Білоус)



Сюжет повісті Миколи Гоголя «Шинель» відомий: Непримітний чиновник одного департаменту мусить змінити свою стару зношену шинель на нову. Але для цього йому потрібно змінити старе життя на нове, що він і намагається зробити. Чи зможе Акакій утримати нову шинель і нове життя в своїх руках?

Незвичним у постановці режисера Андрія Білоуса є жанр вистави – бродвейський мюзикл, а головну роль зіграє актор Станіслав Боклан, якому у січні виповнилося 60 років. 

Коли: 14, 15 лютого, 1, 20 березня о 19:00.

Вартість квитків: 150 – 500 грн.

Київська опера на Подолі: Лускунчик (постановник – Артем Шошин)



Вистава обіцяє відповісти на питання хто ж такий Лускунчик насправді. Звичайна іграшка, казковий принц чи витвір фантазії маленької дівчинки? 

Дія відомої казки цього разу перенесена в яскраві та колоритні 50-ті роки 20 століття. Історію героя розкажуть у відеоряді Ганни Гарбуз. Хореографія вистави включає засоби неокласичного та модернового балету, а кожен персонаж має власну «танцювальну» мову. Головна тема балету – кохання, щирість, чистота. 

Коли: 14, 15, 16 лютого о 19:00.

Вартість квитків: 50 – 230 грн.

Золоті ворота: «Родина патологоанатома Людмили» (режисерка Олена Апчел)



Напевне, кожен з нас хоч раз в житті заглядав у чужі вікна… Придивіться уважно: ось та жіночка – то Людмила. І вона працює у лабораторії. А ще вона досліджує мертві істини. А це сім'я Людмили: сини, донька, чоловік, бабуся. Є також сусід та про нього згодом.

А ще в її квартирі поселилися ЗАБОБОНИ. Такі рідні, теплі, кохані й милі серцю ці забобони – вони еволюціонують, маскуються, стають більш вишуканими і звабливими. ЗАБОБОНИ так знахабніли, що, можливо, вже завтра перепишуть квартиру та майно Людмили на себе. Й ЗАБОБОНАМ абсолютно наплювати на новомодні слова: сексизм, ейджизм, інклюзія, мова ворожнечі.

– Ця історія про найближчих, які вміють як ніхто зробити добре / боляче. Бо їм / нам теж добре/боляче, бо їм/нам теж робили добре/боляче… Та чи зможемо ми / вони стати настільки сміливими, щоб проявити ніжність? Та чи здатні ми / вони зробити паузу в безжалісному ритмі сучасного світу і доторкнутися по-справжньому?.., – розповідає режисерка Олена Апчел.

Коли: 14, 15 лютого, 3, 15 березня о 19:00.

Вартість квитків: 280 грн.

Театр оперети: вишукані концерти

Концерт «10 тенорів» (Україна-Польща)



10 тенорів виконають шлягери 20-21 століття: «Luna tu», «’O sole mio», Bésame mucho, Delilah, Quando, quando, quando, Granada, L’italiano, The Lion King, Volare та інші.Справжнім подарунком для глядачів стануть номери «Життя без кохання» (музика Гомеса, Д. Крюгера, П. Магнуссона, аранжування Б. Решетілова), «Іспанське болеро» (музика В. Ді Кьяри), «Танцюй» (музика М. Бабла, аранжування Б. Решетілова), «Ти відчуваєш сьогодні кохання?» (музика Е. Джона, аранжування Б. Решетілова), «Спарта повертає» (музика Д. Е. Уоррен, аранжування Б. Решетілова), «Я люблю повертатися» (музика З. Водецького, аранжування Б. Решетілова), «Гей, соколи» (музика народна, слова Т. Падури).

Коли: 21 та 22 лютого о 19:00.

Вартість квитків: 300 – 600 грн.

Шедеври барокової музики. Французьке бароко



У виставі «Історії галантного віку» від Національної оперети України ви побачите і почуєте історії кохання, що зачаровували тогочасних аристократів Франції. Не дивлячись на свою всесвітню популярність сцени з опери-балету Жана-Філіппа Рамо «Галантні Індії» ще й досі не були поставлені в Україні, тож більшість частин будуть українськими прем’єрами. Історії галантного віку порадують глядачів своєю вишуканістю, красою та щирістю почуттів.

Коли: 27 лютого о 19:00.

Вартість квитків: 250 – 350 грн.

Гуцулка Ксеня (гастролі Франківського Національного драмтеатру імені Івана Франка, режисер Ростистав Держипільський)



До Ворохти зі США прибувають українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині «свідому українку» і одружиться з нею. У виставі беруть участь 30 акторів, музика легендарного українського композитора Ярослава Барнича звучить у сучасному аранжуванні, родзинка сценічного рішення – лазерне шоу.

Коли: 26 лютого о 19:00.

Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1.

Вартість квитків: 250 – 950 грн.

Театр на Подолі: «Камінний господар» (режисер Іван Уривський)



Поетеса зламу століть. Так називають Лесю Українку, яка дуже тонко відчувала та описувала природу людських стосунків. У центрі сюжету – спокусник Дон Жуан, егоїстична Донна Анна і камінний, консервативний командор дон Гонзаго де Мендоза.

Дон Жуан у письменниці постає не таким, як його літературні прообрази авторства Гофмана, Мольєра, Моцарта, Байрона чи Пушкіна. Адже він тримається гордо, прагне волі та йде за щирим покликом свого серця! У цій любовній пригоді кожен прагне щастя… Та якою ціною? І чиї життєві принципи виявляться сильнішими?

Коли: 29 лютого, 1 березня о 18:00, 3, 26 березня о 19:00.

Вартість квитків: 200 – 700 грн.

Театр Лесі Українки: МакДонах та гастролі

Каліка з острова Інішмаан (постановка – Кирило Кашліков).



Вистава «Каліка з острова Інішмаан», поставлена за п’єсою одного з найпопулярніших сучасних драматургів і оскароносного кіносценариста М. МакДонаха, органічно поєднує невимушену комедійність з глибокою трагедійністю. Герої твору – люди, що мешкають на маленькому ірландському острові протяжністю кілька кілометрів та населенням півтори сотні людей. Прямі, грубуваті та не надто привабливі ззовні вони насправді виявляються здатними на благородні вчинки, ніжність і любов.

Коли: 28 лютого, 1, 13 та 27  березня о 19:00.

Вартість квитків: 40 – 350 грн.

Гастролі Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна

Єрма (за твором Федеріко Ґарсіа Лорки)



Вистава «Єрма» – як саме життя, де смішна, там і трагічна. Молоду дівчину видають заміж за чоловіка набагато старшого за неї – чи це не трагедія? Виявляється, що ні, вона хотіла за нього заміж і зовсім не шкодувала, розлучаючись з рідною домівкою. Чоловік Єрми – прекрасний сім'янин, який мріє про тихе щастя удвох з молодою дружиною, він вірний і відданий, готовий працювати від зорі дотемна, тільки б їм всього вистачало – чи це не щастя? Тоді чому ж Єрма божеволіє від гніву і злості? Чому не може спати? Чому ночами збігає з дому? Хуан не може цього зрозуміти, а чи зможемо ми?

Коли: 22 лютого о 12.00 та 17:00.

Вартість квитків: 300 грн.

Еврідіки більше немає (за Жаном Кокто)



Еврідіка зникає, Кобилиця перетворюється у Смерть, герої вистави вирушають в метафізичну подорож через виміри, часи та простори в пошуках справжнього кохання.

Коли: 22 лютого о 12.00 та 17:00.

Вартість квитків: 350 грн.

Малий театр: Маклена Граса (за драмою Миколи Куліша, режисер Дмитро Весельський)



Закон джунглів давно розповсюдився за межі джунглів. Маклер Зброжек знає це, як ніхто. Якщо не ти – то тебе, третього не дано. Добре, що маклер Зброжек добре вміє грати в цю гру. План складено ідеально, конкуренти введенні в оману, гроші чекають в банку. Сьогодні день ікс, день, коли здійсниться мрія, день, коли і фабрика, і нерухомість будуть придбані, день, коли доця зрозуміє, заради чого татко так часто пропускав сімейну вечерю, день, якого чекав 27 років! І нічого не зможе завадити цій блискучій афері…

Коли: 29 лютого та 1 березня о 19:00.

Вартість квитків: 250 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *