Грудневі прем’єри у столичних театрах для дорослих і дітей

Марія КАТАЄВА

Наприкніці календарного року театралам підготували низку цікавих прем'єр. Два погляди на події на Сході в Україні, нова інсценізації "Шинелі Гоголя", студентський проєкт "Жити в Києві", вистава-мюзикл "Синя Борода" від Дикого театру, а також чимало спекталів для дітей — від казок Ганса Крістіана Андерсена  до новорічного детектуву і пригод Санти. 

 

Стіна



Унікальність вистави полягає в тому, що в її основі ніби два погляди на події, що сталися на Сході України за останні роки. Перший: розуміння, відчуття ситуації, трагедії режисером-постановником зі Швейцарії Томасом Меттлером, людиною, яка знайома із сьогоднішньою історією України опосередковано і сприймає її на підсвідомому чуттєвому рівні, намагаючись відтворити події художніми засобами виразності – пластикою, жестом, музикою, словом, світлом. Другий погляд – відомої української письменниці, поетеси, кіносценаристки, перекладачки Любові Якимчук, що народилася в Первомайську Луганської області, життя та творчість якої просякнуті болем, гіркотою за роздертою на шмаття країною, за людьми, яким бог дарував щастя вижити і які не з власної волі опинилися за «стіною» несприйняття, нерозуміння, відчуженості.

Коли: 18, 29 грудня 15, 26 січня, 4, 21 лютого о 19.00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, площа Івана Франка, 3

Вартість квитків: 50-250 грн.

Шинель



У департаменті…  Краще не називати, в якому департаменті, служив один чиновник, взагалі нічим не примітний, низенький на зріст, трохи рябуватий, зі зморшками по обидва боки щік. Прізвище його було Башмачкін. Ім’я — Акакій Акакійович. Навряд чи де можна було знайти людину, яка так служила би своїй посаді. Він служив не просто ретельно, — ні, він служив з любов’ю. Із довічного титулярного радника глузували всі, хто насідає на тих, хто не здатен кусатися.

Втім, у своєму переписуванні йому ввижався свій розмаїтий і приємний світ. Так і пройшло би мирне життя чоловіка до глибокої старості, якби не було різних лих, розсипаних на життєвій дорозі – в житті нашого героя з’явився світлий гість в образі Шинелі, яка вкрай змінила його злиденне життя.

Режисер-постановник — Валерія Федотова

Коли: 21, 22 грудня о 18.00, 24 грудня, 16, 17, 31 січня о 19.00 

Де: Київський академічний драматичний театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20

Вартість квитків: 300 грн.

Жити в Києві



В рамках проекту OPEN_MIND_СТУДЕНТ, що дозволяє студентам творчих вишів спробувати свої сили на професійній сцені.

Київ — місто можливостей та щоденних викліків. Хтось у столиці народився, хтось сюди переїхав. У кожного з жителів – своє ставлення до цього міста, свої прагнення, свої сподівання. Перед глядачами постає яскрава мозаїка різноманітних характерів, кумедних й водночас важливих ситуацій.

Вистава «Жити в Києві» складається з вербатімів, тобто реальних історій реальних людей, над яким працювали юні актори-студенти курсу Стаса Жиркова та Ксенії Ромашенко: «0,5 для знайомства», «Мої правила», «Філософ», «Кожен день як свято», «Аргентинець», «Коваль-екстрасенс», «Між госпіталізацією і GUCCI», а також прозових творів «Леся і стоматолог» та «Я і моя священна Корова» сучасної авторки Тані Малярчук.

Цей спектакль створено поколінням, що прагне поділитися тими проблемами, які його справді хвилюють: дискримінація, буллінг, еміграція, любовні переживання, самоідентифікація, взаємини з батьками…

Режисерка: Таня Губрій.

Коли: 23 грудня, 5 січня о 19.00

Де: Театр «Золоті Ворота», вул. Шовковична, 7А

Вартість квитків: 100 грн.

Синя Борода



Дикий театр вперше представляє виставу-мюзикл з happy end для дорослих і дітей 6+

У містечку Н. батьки не дозволяють дівчатам гуляти, як настає темрява, бо є легенда — вночі, містом вештає Синя Борода. Ходить і ходить, і заглядає у вікна. Думає, кого б схопити і вкрасти, щоб стала вона його нареченою! Ніхто не знає хто він і як виглядає, та всі знають що він живе у замку. Щойно вікна спалахують світлом — всі розбігаються по домівках, щоб не потрапити у руки чудовиська. І лише відважна Настя кидає виклик страшному і містичному Синій Бороді.

Режисер+музика+текст Ілля Пелюк, співавторка Маша Ряпулова.

Коли: 29 грудня о 12.00 та 18.00, 3 і 4 січня о 12.00 та 15.00

Де: Сцена 6, вул. Васильківська, 1, 

Вартість квитка: 100-300 грн.

ДИТЯЧІ ВИСТАВИ

Новорічний детектив



Щось не гаразд у казковому лісовому лісовому королівстві. Страшна загроза нависла над його мешканцями. На кожній галявині, під кожним кущем ховається небезпека! Сильні характери! Фантастичні долі! Титанічні протистояння! Хто стане головним героєм?! Ніколи ще так гостро не стояло питання –Пиляти, чи не Пиляти!?

Тривалість вистави 50 хв.

Коли: 18, 19, 20, 21 грудня

Де: Київський академічний театр Українського фольклору "Берегиня", вулиця Івана Миколайчука, 3

Вартість квитка: 120 грн.

«Казка для маленького зайчика» 

 

Вистава за низкою дивовижних оповідань Сергія Козлова. Затишну та святкову атмосферу цієї новорічної історії створював провідний тандем лялькарів України – режисер Оксана Дмітрієва та художник Наталія Денисова. Постановники обіцяють, що лише у нашому казковому замку можна буде відчути смак та настрій Нового року, адже тільки глядачі вистави «Казка для маленького зайчика» зможуть поласувати медовими дощами, скуштувати морквинку замість святкової ялинки, познайомитися із зайцем з найдовшим іменем у світі «Заєцьдругведмедикатаїжачка», покружляти на апельсиновій планеті Земля, побігати задки та зустріти найвеселіше свято року на Великій галявині.

Коли: 19, 20, 21, 22, 26, 27, 30, 31 грудня, 1, 3, 4, 5, 7, 11, 12 січня

Де: Київський академічний театр ляльок, вулиця Михайла Грушевського, 1А

Вартість квитків: 100 – 200 грн.

Снігова королева



За казками Ганса Крістіана Андерсена. У виставі звучать вірші Івана Франка, Володимира Сосюри та Роберта Бернса.

Режисер-постановник Давид Петросян.

Дійові особи: Герда, Кай та Розбійниця, Снігова королева, Ворон та Королівський пінгвін, Принц та Північний Олень, Принцеса, Сніжинка, Пінгвін,  Дружина Ворона та Фінка.

Коли: 21, 27, 29 грудня, 1, 3, 5, 7 січня, 2 і 23 лютого

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, площа Івана Франка, 3

Вартість квитків: 20-150 грн.

Ой!..Андерсен! Казки



Вистава за казками Ганса Крістіана Андерсена

Режисер – Ольга Гаврилюк

На сцені  з' являться Солдат, Принцеса, Король, Відьма, принци та сам Оле – Лукойє.

Тривалість — 1 год 15 хв.

Коли: 26, 27, 28 грудня, 2, 3, 6, 7 січня, 16 лютого 

Де:  Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки, вулиця Богдана Хмельницького, 5

Вартість квитків: 30-250 грн.

Новорічний мюзикл "Санта 2. Глобальне потепління"



Історія про справедливість і порятунок дитячих мрій. Разом з головними героями глядач вирушить у небезпечну мандрівку, щоб зупинити глобальне потепління і вберегти від танення Фабрику Санти на Північному Полюсі. Четверо відважних друзів відшукають основну причину лиха — гігантський кип`ятильник. Та чи вдасться їм переконати головного сантоненависника вимкнути згубний прилад і помилувати Різдво…

Режисер-постановник – Дмитро Тодорюк

Коли: 31 грудня, 1 — 10 січня

Де: Київська опера, вул. Межигірська, 2

Вартість квитка:  50-250 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *