Фотографія київської бабки стала переможцем конкурсу

В українській частині міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» обрали найкращі фото серед зроблених на територіях природно-заповідних об'єктів Києва та Київської області.

«Вікі любить Землю» – це міжнародний фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи. Фотографії використають для створення фотобази для ілюстрування Вікіпедії.

У 2020 році конкурсанти завантажили близько 90 тисяч вільних зображень, зроблених у національних природних парках, заказниках, заповідниках, ботанічних садах тощо. А журі конкурсу визначило серед них 10 найкращих фото України та по одній найкращій фотографії для кожного із 27 регіонів України.

На конкурс було подано понад 1 900 фото 184 природних територій Києва. Найвищий бал отримало фото бабки звичайної у парку «Пуща-Водиця», яке зробив Сергій Мірошник. 

– На цьому фото зображена бабка звичайна (Sympetrum vulgatum), яка сидить на рослині грицики (лат. Capsélla búrsa-pastóris). Фотографія створена під час вечірньої фотосесії, коли сонце вже має заходити і фарби набувають особливого відтінку. Бабка зі своїми прозорими крилами з крапельками після дощу виглядала як кришталева коштовність, тому і назвав цей знімок «Кришталеві крила», – прокоментував своє переможне фото Сергій Мірошник.

У номінації «Найкраще фото Київській області» переміг знімок водоспаду в дендрологічному парку «Олександрія», який зробив Микола Кальченко.

Загалом цього року на конкурс надійшло 665 фото 100 природних об'єктів та територій області. Ще 46 з офіційних пам’яток природи Київської області досі не мають своїх фото для Вікіпедії.

Нагадаємо про кумедних білок, які розважили киян.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *