«Folk Ladies»: відродження українського фольклору в піснях

– Ми вирішили співати українські фольклорні пісні та популяризувати українську музику, – розповідають засновниці та солістки молодого гурту «Folk Ladies».

Рік тому молоді дівчата з Києва створили власний гурт. Хоча вперше виконавиці виступили закордоном – в Польщі, куди їх запросили на фольклорний фестиваль. Після виступу закордоном молоді вокалістки вирішили – потрібно заснувати власний колектив. Аліна – викладачка з вокалу, а Віта – фольклористка, які нині живуть та творять у столиці.

– Ми побачили реакцію людей і зрозуміли, що їм це подобається, попри те, що перші наші виступи були лише в акустичній версії. Тобто ми обирали найпопулярніші українські фольклорні пісні та виконували їх, – згадує Віта, засновниця гурту.

До початку карантину дівчата активно записували свій перший альбом та кліп.

– На карантині мали більше часу подумати та розібратися в собі. Наш гурт розробляв концепцію альбому: які пісні мають бути та як вони будуть пов’язані між собою. Основа пісень – маловідомі фольклорні пісні, переважно з Київщини. Поєднання сучасної музики та українського фольклору має відкрити щось нове у музиці, – розповідає Віта.

– Одна пісня в альбомі – авторська. Загалом, ми хочемо назвати альбом «Невідомі українські пісні», а наскрізною темою має стати  життя жінок, їх переживання та любов, – додає Аліна.

Крім того, дівчата з нетерпінням чекають на прем’єру свого кліпу.

– Кліп має вийти дуже естетичний та гарний. Наша команда знімала його на березі Чорного моря в Одесі. Там з нами трапилась цікава історія. Спочатку була ідея зняти відеокліп на одну пісню, проте до кінця знімального дня ми зрозуміли, що кліп ідеально поєднується зовсім з іншою піснею, – із задоволенням пригадують дівчата.

Також молоді виконавиці гурту «Folk Ladies» поділилися своїми планами на майбутнє.

– Ми дуже хочемо виступати насамперед з українськими сучасними виконавцями. Також хотіли б попрацювати з українською діаспорою.

Катерина Шоботенко

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *