Фільми Угорщини і Чехії показують на київському фестивалі онлайн

6 стрічок Вишеградського кіно – сучасні фільми з регіону Вишеградської Групи (угрупування чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини) – доступні для перегляду на сайті фестивалю «Молодість». Серед них – біографічна картина про Вацлава Гавела, стрічки про панків, фітнес-блогерку, кохання в повоєнному Будапешті, кримінальна драма та сімейна трагедія.

Можливість перегляду діє до 31 жовтня та за умови реєстрації на сайті. 

ФІЛЬМИ ПРОГРАМИ

Ті, хто залишився

Угорщина, 2019, лірична драма

У повоєнному Будапешті самотній чоловік і дівчинка-сирота знаходять у собі сили далі жити завдяки любові. Повернувшись із таборів, 42-річний Алдо живе самотнім життям у Будапешті. 16-річна Клара з неохотою живе з тіткою, сподіваючись, що колись її матір і батько повернуться. Вона зустрічає Алдо, і вже скоро вони знаходять одне в одному те, чого їм давно не вистачало. З поступовим зближенням обох радість повертається в їхні життя. Та як тільки Совєтська імперія та Комуністична партія захоплюють владу в Угорщині, їхні майже родинні чисті стосунки вважаються ганебними. Це лірична історія про цілющу силу любові посеред конфлікту, втрат і травм. «Ті, хто залишився» розкриває процес заліковування ран вцілілими у Голокості очима дівчинки у повоєнній Угорщині.

Валан

Угорщина, 2019, кримінальна драма

Петер, полісмен у Брасові, розслідує коло торговців людьми. Він присвятив своє життя справі знаходження безвісти зниклих жінок. У кожній врятованій дівчині він бачить свою сестру, Юлі, яка зникла 22 роки тому у рідному містечку Валан серед хаосу Румунської революції 1989 року. Після телефонного дзвінка, який повідомляє, що тіло Юлі нібито знайшли серед гірських сосен, Петер має повернутися до трансильванського шахтарського міста. Його персональне розслідування змушує його стикнутися не тільки з небаченим рівнем злочинності у Валані, але й з власними внутрішніми демонами прямо з лабіринтів минулого.

Готуй, ї**, вбивай

Чехія, 2019, абсурдистська драма

Ярослав – це вродливий та начеб добродушний син, батько й чоловік. Але насправді він відчуває патологічні ревнощі до своєї дружини Бланки і боїться, що вона залишить його одного з трьома дітьми. Ярослав і його родина вчиняють насильство, обманюють та тероризують інших не вагаючись, що зрештою призводить до сімейної трагедії.

Гавел

Чехія, 2020, біографічний

Драма, заснована на реальному житті та персональному розвитку Вацлава Гавела, відомого чеського драматурга/дисидента/президента. Фільм фокусується на трансформації Гавела: від успішного – потім забороненого – драматурга у 1960-х роках до борця за права людини у 1970-х, що, врешті-решт, призвело до його президентства наприкінці 1980-х. Його трансформація тут – ключовий мотив, адже стрічка є не просто описовим байопіком, а драмою інтелектуала, що сумнівається в собі й розривається між пристрастями та обов’язком. Гавел з безтурботного тусовника з богемних кіл виростає у зрілого чоловіка, коли розуміє, що має прийняти відповідальність за можливість звільнення країни як для загального блага, так і для того, щоб довести власну силу.

Панк не закінчується

Словаччина, Чехія, 2019, драма

Стрічка, що надихалася близьким спостереженням за життям панків, які проводять свій час на околицях міста. Тридцятирічний наркозалежний живе у гнилій халупі біля смітника зі своєю партнеркою та дворічним сином. Його «ідилія» раптово руйнується листом від соціальних служб. Через страх втрати дитини панк збирає себе докупи та намагається вирішити ситуацію. Проте він не бере до уваги наслідки, викликані імпульсивною поведінкою, тому всі можливості обертаються ще глибшим занепадом.

Піт

Польща, 2020, драма

Розповідає про три дні з життя фітнес-інфлюенсерки Сильвії Заяц, яка стала знаменитістю в соціальних мережах. Попри сотні тисяч фоловерів, оточення з лояльних співробітників та захоплення знайомих, вона шукає істинної близькості. 

Нагадаємо, на центральних вулицях столиці демонструють твори художників.

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *