Фестиваль Docudays UA презентує більше 70 стрічок з усього світу, які доступні для перегляду

Сьогодні стартує 17-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться онлайн. Цьогоріч дивитися фестивальні стрічки, брати участь у правозахисних дискусіях і майстеркласах відомих режисерів та режисерок зможуть не лише кияни, а й уся Україна.

17 Docudays UA пройде в мережі з 24 квітня до 3 травня. Усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За бажання, ви можете підтримати улюблений фестиваль благодійним внеском та отримати за це один із наших сувенірів. 

ТЕМА

17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики ми пропонують розібратись у правах дітей і послухати голос молодi в обговоренні суспільних питань. Про зростання та взаємини дітей із сучасним світом оповідає фільм-відкриття «Боги Моленбеку». Діти досліджують світ та ставлять йому засадничі запитання – про Бога та віру. Фільм є номінантом фінської кінопремії «Юссі», однієї з найстаріших у Європі, та призером багатьох міжнародних фестивалів.

КІНОПРОГРАМА



Протягом фестивалю покажуть 70 документальних стрічок з різних куточків світу на платформі docuspace.org. Для перегляду документального кіно потрібно лише зареєструватися на сайті. Більшість фільмів будуть доступні на DOCUSPACE з 24 квітня по 10 травня. Винятком є стрічки національного конкурсу, які будуть доступні лише протягом доби з моменту їхньої прем’єри:

25.04, 18:00 – «Земля блакитна, ніби апельсин».

26.04, 18:00 – «Зарваниця».

27.04, 18:00 – «War Note».

29.04, 18:00 – «Будинок».

1.05, 18:00 – «Не хвилюйся, двері відчиняться».

Деякі з фестивальних стрічок матимуть обмежену кількість переглядів. Інформація про це буде доступною на сторінці фільму на DOCUSPACE. 

Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми: DOCU/СВІТ,  DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. 

Поза конкурсом стрічки представлені у семи програмах: традиційних DOCU/ХІТИ, DOCU/АРТ, DOCU/ДІТИ та особливих, до яких належать: ретроспектива знаної французької режисерки Клер Сімон, програма документальних кіноесеїв «Вибачте. Зображення відсутнє», програма шотландського кіно «Знаходження: Шотландія у фокусі», центральна програма фестивалю TEEN SPIRIT.

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЇ

З 24 квітня до 3 травня включно сторінки Docudays UA перетворяться на справжній документальний марафон. Для всіх охочих підготували 45 онлайн-подій: «ранкові вправи» з гостями та друзями фестивалю, в обід – запрошуємо смакувати суп у компанії режисерів/-ок фестивальних стрічок. Це також стріми майстерні DOCU/КЛАС, розмови тет-а-тет про кіно з режисер(к)ами та кінокритиками.

Усі зустрічі транслюватимуться на головному фестивальному сайті docudays.ua, а також на нашому Youtube-каналі і на сторінках відповідних Facebook-подій. Детальніше.



ДОСТУПНІСТЬ 17 Docudays UA

Усі фільми матимуть адаптовані субтитри українською мовою (окрім програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/ДІТИ). Це субтитри зі спеціальними позначками, символами та додатковим текстом, які відображають звукову частину фільму і дозволяють людям з порушеннями слуху більше зануритись в атмосферу стрічки та стежити за її змістом.

Стрічки «Наша машина часу», «Земля блакитна, ніби апельсин», «Межа» матимуть звукоопис – додаткову звукову доріжку у фільмі з описом візуальної частини стрічки для незрячих глядачів та глядачок. Звукоопис створений у співпраці з громадською організацією «Боротьба за права» в межах проєкту «Доступне Кіно». Аби отримати доступ до звукоопису, потрібно буде лише завантажити застосунок Earcatch на телефон. 

Усі онлайн-дискусії у межах правозахисної програми RIGHTS NOW! матимуть переклад жестовою мовою.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *