Цикл життя на прикладі людських тіл показують у Києві

Марія КАТАЄВА

Кияни ще мають можливість побачити оригінальна виставку справжніх людських тіл Ґюнтера фон Гаґенса Body Worlds – «Всесвіт тіла».

У Києві демонструють експозицію «Цикл життя». Ілюструє, як змінюється людина — від зачаття до глибокої старості.

Анатомічна виставка  складається з реальних людських тіл та  органів, назавжди змінить уявлення про власне тіло – його складність та  крихкість. 99 експонатів наочно знаймлять з  процеси фізичної життєдіяльності: як виглядають органи тіла та його системи (кровообіг,, травлення, м'язи тощо)



На прикладах довгожителів пропонують дізнатися про можливості збереження здорового організму.

А також, що відбувається з тілом людини під час активності: бігу, гри у футбол чи хокей, тощо.

Важливою складовою є привернення уваги до здорового способу життя. Певні експонати демонтрують зміни в організмі людини під час хвороб, багато з яких пов'язані cаме зі способом життя людини (ожиріння, легені курця).  



В експозиції є декілька інтерактивних зон, де можна навчитись серцево-легеневій реанімації, виміряти артеріальний тиск, а також ознайомитися зі своїм тілом за допомогою сенсорної проекції, яка, реагуючи на ваші рухи, показує внутрішню структуру тіла.

За словами творців виставки Ґунтера фон Гаґенса та Анджеліни Уоллс, фундаментальна місія експозиції — надихнути людей, допомогти їм усвідомити крихкість власних тіл та у легкий і доступний спосіб зрозуміти його анатомію.

Ґунтер фон Гаґенс німецький анатом, який у 1977 році винайшов особливий метод бальзамування людського тіла — пластинацію (процес, при якому вода і жир, що містяться в тілі за життя, заміщуються особливим пластиком). Саме завдяки цьому винаходу з’явилася виставка людських тіл та їхніх частин «Всесвіт тіла» — Body Worlds.Оброблені таким способом тіла зберігають клітинні  структури та рельєф мертвих тканин на довгі роки. 



Виставки BODY WORLDS – «Всесвіт тіла» засновані на програмі пожертвування тіл, в рамках якої донори спеціально звертаються з проханням, аби їх тіла використовувалися на публічній експозиції після  смерті. Наразі 18 тисяч  людей заповіли власні тіла Інституту пластинації в Гейдельберзі. Після смерті власників, з тіл зроблять нові експонати для анатомічних виставок Ґюнтера фон Гаґенса.  Сам професор фон Гаґенс також заповів своє тіло пластинації, адже вважає це логічним завершенням власної кар’єри. 

Виставка BODY WORLDS – «Всесвіт тіла»

Коли: до 19 січня, 10.00 — 21.00

Де: ВДНГ, павільйон №4

Вартість квитків: 400 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *