Киян закликали невідкладно зробити дітям щеплення від небезпечної інфекції

Європейська регіональна комісія із сертифікації ліквідації поліомієліту (РКС) дійшла висновків, що Україна – у зоні високого ризику спалаху поліомієліту. За її даними, за 5 місяців 2020 року лише 30% дітей першого року життя, які потребують обов’язкових щеплень, отримали всі три дози вакцини для профілактики поліомієліту.

Коментар директорки Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург.

– Для стійкого колективного імунітету вакцинацію мають пройти 95% населення. За таких показників у вакцинокерованих інфекційних хвороб не має шансів на розповсюдження, – зауважила Валентина Гінзбург. – Статистика у місті Києві загалом підтверджує дані Європейської регіональної комісії із сертифікації ліквідації поліомієліту. Середній показник вакцинації серед дітей до року складає 41,3%, до 18 місяців – 38,7%, 6 років – 30,8%, 14 років – 29,7%.

Літо – чудова можливість звернутися до педіатра або сімейного лікаря, щоб проконсультуватися, чи всі щеплення наявні, чи всі зроблені за календарем.

– Я вкотре звертаюся, у першу чергу, до батьків. Не грайтеся долею своєї дитини. Ваша дитина через вакцинацію отримає найнадійніший захист від поліомієліту, кору, паротиту, дифтерії та багатьох інших недуг. Зателефонуйте лікарю, з яким підписано декларацію. У разі, якщо час робити планове щеплення або необхідно наздогнати згаяне – він призначить час візиту, огляне та відправить на вакцинацію. Усе відбуватиметься з дотриманням необхідних правил безпеки та обмежувальних карантинних заходів, – підсумувала вона.

Ситуація з вакцинацією у столиці

Краще за все йдуть справи з вакцинацією від поліомієліту в Дніпровському районі. На останніх місцях – Печерський, Голосіївський та Шевченківський райони.

Загальний рівень охоплення вакцинацією в столиці складає в середньому 30,7%. І тут серед найкращих – Дніпровський район, а найнижчі показники в Солом’янському, Шевченківському та Подільському районах.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *