На Солом’янці з будівлі дитячого закладу зникне стара мозаїка

Адміністрація в дивний спосіб хоче провести декомунізацію зображення

У Солом’янському районі вирішили прибрати з фасаду Палацу дитячої та юнацької творчості мозаїчне панно шляхом утеплення стіни.

Про це повідомляють активісти спільноти child_of_socialism в Instagram.

«Палац дитячої та юнацької творчості отримав кошти на утеплення будівлі. Вже в понеділок утеплювач зайде на її площу і закриє», — написали активісти.

За їх словами, на сьогодні існують різноманітні способи утеплення стін будівель зсередини і пропрацювання щілин, але адміністрація закладу вони все ж вирішила «зашити» мозаїку ззовні.

При цьому, як зауважили активісти, ініціатори знищення старого малюнку посилаються на те, що на мозаїці зображені діти у піонерських краватках, а тому згідно з законом про декомунізацію, можуть з чистою совістю знищувати його.

«Аби декомунізувати панно, достатньо підмалювати фарбою краватки і прапорець», — порадили захисники старого настінного твору.

Нагадаємо, на столичному житловому масиві ДВРЗ забудовник, який отримав у власність приміщення старої кулінарії, з незрозумілих причин знищив мозаїку на тему героїв популярних дитячих казок.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *