Цьогоріч київському бюджету завдано збитки на пів мільярда гривень

Однак потерпілої сторони, як зясувалося, немає

Під час засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з  питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування і місцевих органів виконавчої влади в місті Києві – столиці України під час воєнного стану було заслухано інформацію щодо боротьби з корупцією.

Як розповіла перший заступник керівника Київської міської прокуратури Марія Вдовиченко, торік було направлено до суду матеріали 80 кримінальних проваджень стосовно 97 обвинувачених, серед яких 49 посадовців КМДА та комунальних підприємств (45 із них – керівний склад). Бюджету завдано збитки на 510 мільйонів гривень.

Представники столичної прокуратури озвучили дані щодо масштабів корупції в міській владі Києва.

За пів року 2024-го до суду передано 86 обвинувальних актів стосовно 87 обвинувачених. Сума збитків у кримінальних провадженнях, які цьогоріч уже завершено, становить 554 мільйони гривень.

Кримінальні правопорушення виявили в різних галузях: в дорожньому господарстві, транспортній інфраструктурі, озелененні, управленні житлового фонду, медичній, освітній, ритуальній сферах, муніципальній безпеці.

Судячи з наведених даних, міська громада зазнає величезних фінансових збитків. А хто їх буде відшкодовувати і чи є потерпілі в кримінальних провадженнях? Сенсаційно прозвучала інформація з вуст Марії Вдовиченко, що представники КМДА не хоче  визнавати себе як орган міської влади потерпілою стороною. Аргументують це дивним поясненням, що, мовляв, Київрада не наділяла їх такими повноваженнями. Водночас прокуратура апелює до експертних висновків, згідно з якими міському бюджету завдано фінансові збитки. І наполягає, що потерпілою стороною є саме міська влада, яка представляє громаду. До речі, найчастіше відмовляється визнавати себе потерпілою стороною Департамент транспортної інфраструктури, який очолює Руслан Кандибор.

Читайте також: ПАРЛАМЕНТ УТВОРИВ СПЕЦІАЛЬНУ КОМІСІЮ, ЯКА МАЄ ДОСЛІДИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ МІСЬКОЇ ВЛАДИ КИЄВА

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *