У Києві розгорнуть виставку «Воля до перемоги. Воїни спорту»

З нагоди літніх Олімпійських ігор виставку  організували Музей історії України в Другій світовій війні в співпраці з Національним олімпійським комітетом України

В експозиції представлені артефакти, які висвітлюють історію олімпійського руху в Україні від часів відродження Олімпійських ігор наприкінці ХІХ століття та до сьогодення.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Основу експозиції складають промовисті докази, що свідчать про те, як росія нищить спортивну інфраструктуру. Пошкоджені, розбиті, оплавлені внаслідок бойових дій та терористичних атак російської армії фрагменти нагородних кубків, спортивний інвентар, стадіонні крісла та багато іншого — артефакти, що були зібрані на зруйнованих спортивних локаціях.

Від початку широкомасштабного російського вторгнення загинуло майже 500 українських спортсменів і тренерів.

Окремий розділ виставки, де представлені світлини Миколи Синельникова, свідчить про непереможний дух українських воїнів спорту: українські спортсмени тренуються на майданчиках, зруйнованих російськими ударами.

Попри все Україна відправляє делегацію своїх спортсменів на Олімпіаду: 140 учасників змагатимуться у 23 видах спорту.

Відкриють виставку 22 липня о 17:00 за адресою: вулиця Лаврська, 27 (головний корпус Музею історії України в Другій світовій війні).

Читайте також: ВІД УКРАЇНИ НА ОЛІМПІАДУ ПОЇДУТЬ 140 СПОРТСМЕНІВ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *