Метро, мости та «ворожа ІПСО»: як проходив бенефіс Кличка в Київраді

Сон розуму народжує чудовиськ

У четвер, 30 травня, на пленарному засіданні столичної міськради сталося диво: годину запитань до КМДА, яка минулого разу, на радість міській владі, достроково завершилася через масову втечу депутатів, таки було продовжено.

Частково це надприродне явище пояснюється тим, що Київрада після «святкових» коротких засідань нарешті повернулася до звичайного режиму роботи. Між тим поновлена година запитань напрочуд вдало збіглася з десятирічним ювілеєм перебування Віталія Кличка на посаді мера, тож неминуче мала перетворитися на бенефіс міського голови з піаром його досягнень.

Що вийшло з цієї години піару – читайте у новому матеріалі «Каштан NEWS».

Паралельний світ Кличка

Віддати голові КМДА належне: незважаючи на малосприятливі для самореклами умови, він старався, як міг.  Якби ювілейну промову Кличка слухав інопланетянин або просто людина, яка вперше потрапила до Києва, вона б дійшла  двох висновків:

1) повномасштабна війна в столиці триває не два роки, а всі десять;

2) найнеобхіднішою річчю для киян у цих важких умовах є парк «Наталка» та з’єднаний з ним мостом-«хвилею» Оболонський острів.

Першою тезою обґрунтовувалося все, що було обіцяно, але не зроблено. Друга подавалася як приклад самовідданої праці міського голови – подекуди упереміш із дронами, але з настирливості, з якою Кличко постійно повертався до цієї теми, чисто по-людськи складалося враження, що парк із мостом куди миліші  мерському серцю, ніж бездушні БПЛА. Зрештою на хвилі натхнення Кличко сказав, що рекреаційну зону на Оболонському острові його нібито просили створити поранені бійці, які лікуються в госпіталі в Бучі.

«Будучи в шпиталі з нашими пораненими хлопцями без ніг, без кінцівок вони там знаходяться… Хлопці кажуть: «Просимо вивезти кудись в зелену зону, десь відпочити, у нас одне бажання – піти десь переключитись, рибалку порибачити і так далі», – заявив він.

На цьому місці  наш гіпотетичний інопланетянин міг би дійти висновку, що до відкриття Оболонського острову жодної зеленої зони в Києві не було. Однак у слухачів мера виявився дещо інший інформаційний бекграунд: зокрема, депутатка Ксенія Семенова («Слуга народу») зауважила, що поранені навряд чи зможуть скористатися щедрим подарунком мера через відсутність відповідної інфраструктури.

«Ви у своєму виступі зазначили, що це нова локація для реабілітації поранених військовослужбовців, тих, які втратили ноги, наприклад. Але, на жаль, люди на колісних кріслах взагалі не мають можливості дібратися до води в цьому парку. Тобто ви їх туди запрошуєте, а вони можуть тільки з доріжки стояти і дивитися. Прошу дати доручення організувати доступ до води маломобільним групам населення на піщаному пляжі на цьому острові», – звернулася до Кличка Семенова.

У свою чергу, Мирослава Смірнова з «УДАРу» зауважила меру-однопартійцю, що купатися на цих пляжах маломобільні люди теж не можуть.

«Я би просила вас врахувати і закласти при наступному коригуванні бюджету погрузчики для людей з інвалідністю в воду», – закликала Смірнова.

Критик – знахідка для ворога!

Загалом треба зазначити, що за час засідання альтернативна реальність ще не раз намагалася захопити з боєм свідомість Кличка – і, на жаль, раз у раз одержувала перемогу. Особливо буремно столичного  голову «понесло» після виступу Вікторії Пташник («Європейська солідарність»), яка поцікавилася, що ж все-таки коїться з київською підземкою та наскільки безпечними є наразі мости через Дніпро.

У відповідь розлючений Кличко заявив, що з метро і мостами в столиці все гаразд, а всі, хто вважає інакше, просто працюють на ворожу пропаганду.

«Всі заяви, що метро зараз затопить, мости впадуть, що зараз все знаходиться в ганебному стані – це виключно робота на російське ІПСО, які створюють цю картинку, щоб депресивний настрій у країні продовжувався», – сказав він.

@vechirniykyiv

#кличко #метро #іпсо #новини #київ #ремонт #кличкомер #українськийтікток #тіктокукраїна

♬ оригінальний звук – ВечірнійКиїв

Заразом з’ясувалося, що закриття шести станцій «синьої» гілки – це, з точки зору голови КМДА, зовсім не аварія.

«Ще раз підкреслюю: аварії не сталося. Ми зробили все, щоб ні в якому разі не відбулося деформації тунелю, не було загрози життю, і вчасно припинили рух на цій Деміївській лінії, щоб усунути ті недоліки, які там були, попередньо можемо сказати, через будівництво. Це неякісні конструкції, які були створені на складній ділянці метрополітену», – заявив Кличко.

Не менш образив столичного голову виступ Андрія Вітренка («Слуга народу»), який назвав період мерства Кличка «часом втрачених можливостей», зокрема, нетактовно нагадавши про обіцянки побудувати метро на Троєщину та Виноградар. Цей закид Кличко назвав «політичним» і заявив, що незважаючи на всі перепони, які йому чинять, він робить все заради розвитку столиці.

Щоправда, пізніше під час того ж пленарного засідання Віталій Володимирович проговорився, що з розвитком, особливо в галузі транспортної інфраструктури, таки не все добре, а деяким об’єктам взагалі фактично приходить гаплик.

«Ми знаємо, що міст Патона знаходиться в аварійному стані, зараз міст Метро також знаходиться в аварійному стані. Міст Метро знаходиться на балансі міста Києва, і ми вже починаємо тендерні процедури, щоб компанії вийшли і почався ремонт. По мосту Патона: ми передали в міністерство, тобто держава взяла на себе зобов’язання ремонту чи побудови нового мосту. Поки що інформації додаткової немає, ми відслідковуємо, щоб він знаходився в стані спроможності пересування по мосту транспорту, обмежили навантаження на цей міст, на одну смугу з кожної сторони поставили відбійники», – відзвітував Кличко.

Щодо мосту Метро, то його, за словами голови КМДА, частково перекриють на ремонтні роботи після того, як повністю запрацює Подільсько-Воскресенський міст – який, незважаючи на помпезне відкриття п’ять місяців тому, досі недоступний для приватного автотранспорту. Як запевнив Кличко, ця довгоочікувана подія має статися вже на початку осені.

«Спираючись на інформацію, яку ми отримуємо від підрядників, ми зможемо запустити не тільки громадський транспорт і спецтранспорт комунальний, який зараз користується цим проїздом, а й вже весь транспорт по цьому мосту. У вересні  підрядник обіцяє вже виїзд на вулицю Бальзака», – сказав він.

Укриття Шредингера та солодкі сни Оленича

Разом із Кличком віддуватися на годині запитань довелося і його заступникам. Так, заступник із питань освіти Валентин Мондриївський декілька разів  розповів депутатам, що безпека маленьких киян є головним пріоритетом, визначеним київським головою (а ким же ще), але так і не зміг озвучити, скільки ж укриттів наразі облаштовано в навчальних закладах столиці.

Зрештою Мондриївський вийшов із ситуації, натякнувши, що ця цифра настільки велика, що може просто приголомшити непідготовленого слухача.

«Ми працюємо над ремонтом існуючих укриттів у кожному садочку, у кожній школі, де така потреба є, тому говорити про якусь конкретну цифру я б зараз не став, щоб не збивати людей з пантелику. Ми точно будуємо в кожному районі укриття у школах, яких не існує як таких», – запевнив він.

А ось інший заступник Кличка Петро Оленич вразив авдиторію не виступом (що на тлі його колег було б просто банально), а тим, що елементарно заснув, поки його шеф розповідав про незламність Києва під час війни.

Як можна побачити на відео, колежанка Оленича Марина Хонда помітила летаргічний стан сусіда, однак будити його не стала.

До вечора світлини з  Оленичем, який спить, розлетілися соцмережами, ставши джерелом мемів. Сам посадовець згодом вирішив зробити гарну міну за поганої гри  і опублікував присвячену йому творчість у своєму телеграм-каналі.

Справи насущні

Проте не звітом єдиним: окрім години запитань,  частину засідання 30 травня Київрада відвела під виконання своїх звичних обов’язків – ухвалювала проєкти рішень або ж провалювала їх, відсовуючи на наступне засідання чи зовсім у небуття.

Зокрема, таким чином була вчергове провалена ініціатива Андрія Вітренка зі створення тимчасової контрольної комісії щодо діяльності ПрАТ «Київводоканал», на якому  висить аж дев’ять кримінальних проваджень. Формальною підставою для відхилення знову стала наявність аналогічного проєкту рішення авторства Григорія Маленка («Голос»), але розглядати проєкт Маленка  в  найближчому майбутньому Київрада також не планує.

Зате депутати підтримали звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне. Чи звернуть парламент та уряд увагу на цей голос волаючого в пустелі – наразі невідомо, але тут Київрада, вочевидь, діє за тим же принципом, що й півень з приказки: «Я проспівав, а там хоч не розвиднюйся».

Також депутатський корпус вдруге дозволив КП «Плесо» відтермінувати паспортизацію водних об’єктів Києва, яку спочатку планували  завершити до 1 січня 2020 року, а потім до 31 грудня 2022 року. Пояснюючи необхідність відтермінування, керівник  Департаменту захисту довкілля Олександр Возний послався на дефіцит працівників через мобілізацію. Що заважало «водникам» зробити свою справу ще до початку війни, ніхто так не пояснив, однак Київрада слухняно подовжила дедлайн – тепер КП «Плесо» може спокійно перераховувати київські озера аж до кінця 2025 року

Значну частину часу  в депутатів зайняв розгляд проєкту Детального плану території (ДПТ) в Голосіївському районі. Цей ДПТ пов’язують із добудовою ТРЦ «Oceаn Mall» Вагіфа Алієва, розташованого на Либідський у безпосередній близькості до аварійного метро. Незважаючи на запевнення розробника, що жодної небезпеки для тунелів метрополітену не буде, Київрада так і не ухвалила проєкт, спочатку відсунувши його на кінець засідання, а потім – знявши з порядку денного.

Костянтин МИХАЙЛЕНКО   

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *