Активісти примусили владу звернути увагу на аварійний стан Поштової площі

Місто нарешті замовило проведення експертного дослідження для з’ясування ступеня аварійності на Поштовій площі

Як йдеться на Фейсбук-сторінці Підземний музей на Поштовій площі, обстеження зараз буде стосуватись тільки стану конструкцій на площі: тимчасових паль, бетонної плити площі, буросічних паль, вхідних груп. Інакше кажучи, воно відповість на питання: “Чи може Поштова площа завалитись прямо зараз, бо 9 років стоїть на чесному слові”.

«Обстеження стану грунтів, їх замовчування та впливу на метро та будівлі навколо – не замовили. Інакше кажучи, не буде відповіді на питання: “Чи деформуються тунелі метро та чи просядуть будівлі навколо, завдяки підняттю рівня грунтових вод та замочуванню грунтів, бо в котловані під площею 5 років не було ніякого дренажа і 1/3 площі зайнята водою”.

Утім, краєзнавиця, письменниця і розслідувачка Аннабелла Моріна у студії “Kаштан. Інтерв’ю” докладно роповідає про байдужість міської влади до історичної спадщини на Подолі, як однією рукою чиновники нібито  захищають культуру, іншою – знищують. Аннабелла згадує і про те, як   свого часу кияни вийшли на захист унікальної місцини.

Нагадаємо, весною 2015 року на Поштовій площіт під час будівництва торгово-розважального центру була розкопана вулиця доби України-Русі (ХI–XII століття). Відтоді територія Поштової площі та археологічний шар під нею опинились у центрі конфлікту: інвестор планував збудувати на Поштовій площі ТРЦ, науковці, громадськість  виступили за збереження археологічних знахідок, за створення археологічного музею.

Докладніше дивіться у випуску «Каштан. Інтерв’ю»: АННАБЕЛЛА МОРІНА: “КМДА БРЕШЕ ПРО ВІДСУТНІСТЬ ЗАГРОЗИ НА ПОШТОВІЙ ПЛОЩІ”

Фото: Підземний музей на Поштовій площі,

Більше новин, фото та відео у Телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в Телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в Телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *