Український серіал вперше запрем’єрять на Netflix: трейлер

На Netflix вперше запрем’єрять український серіал. Він буде про початок повномасштабного вторгнення РФ до України. Кожна серія – про перші дні війни у Києві.

Серіал художній і називається “Перші дні” (Those Who Stayed). Автори сюжетів надихалися історіями городян, які залишалися у столиці у лютому-березні 2022 року. Це звичайні люди, які опинилися у надзвичайних, страшних умовах, але зберегли людяність, любов до близьких та віру у майбутнє.

Прем’єра серіалу від FILM.UA відбудеться 1 листопада на Netflix в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських та балканських країнах. Це вперше, коли український проект прем’єрять саме на стрімінговому сервісі та на кілька країн одночасно.

А ще серіал покажуть у більш ніж 12 державах, таких як Ісландія, Австралія та Франція. Його транслюватимуть національні телеканали. В Україні новинку можна буде переглянути на телеканалі “1+1” наступного року.

Про що серіал “Перші дні”

– Україна зараз у центрі уваги світу та іноземної аудиторії цікаво дізнатися, що відбувається з нами, не лише з новин, а на глибшому рівні. Саме формат мистецького серіалу дозволяє глибше відчути наш біль та надію та співвіднести себе зі звичайними українцями, – ділиться продюсер проекту Ганна Єлісєєва.

“Перші дні” – це шість історій від шести режисерів. Кожен епізод – це художній мініфільм і деякі персонажі мають прототипи в реальному житті. Ольга з дітьми змушена жити в одному будинку з двома чоловіками – нинішнім та колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; бездомний, що живе в машині, допомагає місцевому ТРО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих птахів; німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів та долучається до їхньої праці, а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стриму зі своєї столичної квартири та стає натхненням для мільйонів.

Серіал стартує в Україні та Європі з 1 листопада.

No votes yet.
Please wait...