9 безкоштовних екскурсій по Києву, які будуть цього тижня

Цього тижня кияни та гості міста зможуть побувати на безкоштовних екскурсіях. Які саме події можна буде відвідати – розповіли в Управлінні туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації.

Екскурсія “Печерські історії”

Прогулюючись вулицею Бастіонною, ви почуєте розповідь про літописний Звіринець та старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому, побуваєте в затишних двориках, збудованих у 1950-х роках, а також довідаєтеся про історію будівництва Ботанічного саду на Печерських пагорбах.

Маршрут: Станція метро «Звіринецька» → Печерський міст → Бастіонний сквер → Державне Казначейство України → Басейн «Юність» → вул. Болсуновська → Київський міський палац ветеранів → Ботанічний сад АН України ім. М.М. Гришка (центральний вхід).
Коли: 9 серпня, п’ятниця, 18:00.
Реєстрація за посиланням.

Екскурсія “Святошинська сюїта”

Під час екскурсії ви дізнаєтеся про те, як створювався та розбудовувався Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву, почуєте про видатних вчених, художників і поетів, які жили в Академмістечку, та про наукові відкриття, які робилися в цій місцевості.

Маршрут: Спорткомплекс «Наука Спорт» → бул. Академіка Вернадського → вул. Серпова.
Коли: 9 серпня, п’ятниця, 18:00.
Реєстрація за посиланням

Екскурсія “Все починається з Університету”

Відвідавши дану екскурсію, у вас буде змога дізнатися, як Університет дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також почути історію створення навколо Червоного корпусу чудового парку та ботанічного саду.

Маршрут: Станція метро «Університет» → Ботанічний сад ім. академіка О. В. Фоміна → Червоний корпус КНУ → Бібліотека ім. В. І. Вернадського → Парк ім. Тараса Шевченка.
Коли: 10 серпня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням.

Екскурсія “Київ – наймальовничіша столиця Європи” (для людей із порушеннями слуху)

Під час прогулянки ви поринете в атмосферну подорож вулицями історичного Голосієва, де неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ – у рейтингу найзеленіших європейських міст.
Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.
Маршрут: Національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ) → Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП) → Національний природний парк «Голосіївський» → річка Горіхуватка → Пам’ятник Максиму Рильському.
Коли: 10 серпня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням

Екскурсія «Київ незламний»

Познайомтеся з історією Києва – з часів Другої світової війни і до сьогодні, а також довідайтеся про людей, які відігравали роль у його незламності та перемозі.

Маршрут: Бабин Яр → Київський телецентр → Київська телевежа → вул. Ю. Іллєнка → Лук’янівська площа.
Коли: 10 серпня, субота, 18:00.
Реєстрація за посиланням

Екскурсія “Святошинське намисто”

Слідуючи маршрутом цієї екскурсії, ви почуєте багато цікавих фактів про Святошино, які як намистинки в ланцюзі історичних подій пов’язують цю місцевість із давніми київськими святинями, розвитком курортної справи, ідеєю підкорення неба та з особистостями, які відіграли важливу роль у розвитку авіації.

Маршрут: бул. Академіка Вернадського → Спорткомплекс «Наука Спорт».
Коли: 10 серпня, субота, 18:00.
Реєстрація за посиланням

Екскурсія “Київ незвичний – від минулого до сьогодення”

Відкрийте для себе незвичні місця Києва та історії про людей, які з ними пов’язані.
Маршрут: Пам’ятник коту Пантелеймону → Двір з воронами → Сквер київських інтелігентів → Пейзажна алея → Пам’ятник Анні Ярославні → Київський велотрек → Національний музей медицини України.
Коли: 11 серпня, неділя, 11:00.
Реєстрація за посиланням.

Екскурсія “Київ: у вирі романтики”

Відвідайте культові романтичні обʼєкти міста, поринувши в любовні історії його відомих мешканців.
Маршрут: Парк ім. Тараса Шевченка → вул. Є. Чикаленка → вул. Б. Хмельницького → вул. Хрещатик.
Коли: 11 серпня, неділя, 12:00.
Реєстрація за посиланням

Екскурсія “Смарагдова сага”

Ви прогуляєтеся парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці та дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок, яка дійсно вражає своєю густою рослинністю.

Маршрут: Берестейський проспект → Парк «Нивки» → Станція метро «Нивки».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
Коли: 11 серпня, неділя, 18:00.
Реєстрація за посиланням.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...