ВСУ попереджають про можливу масовану ракетну атаку армії РФ 14 січня 2023

14 січня в Україні можлива масована ракетна атака. Зранку у багатьох областях уже лунав сигнал повітряної тривоги, були “прильоти”.

Начальник штабу – заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк попереджає про загрозу масованого ракетного удару.

– Не ігноруйте тривогу, очікується масований ракетний удар, не виключено можливості зміни початкового курсу ворожих ракет, – написав він у своєму ТГ-каналі.

Удари по Києву

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що сьогодні армія РФ, ймовірно, атакувала Київ ракетами, що летіли з північного напрямку балістичною траєкторією.

– Балістика не доступна, щоб ми її виявляли та збивали, – пояснив військовий.

Повідомлення про ракетну небезпеку надійшло із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел. За його словами, фахівці з’ясовуватимуть уламки, який саме тип ракет застосували окупанти РФ 14 січня.

Наслідки обстрілу Києва

Після ранкових звуків вибухів, які пролунали після 06:00, на одному із підприємств столиці почалася пожежа.

О 09:40 у Києві знову оголосили тривогу, а до цього у місті пролунали нові вибухи.

У КГВА повідомили про “приліт” в об’єкт інфраструктури. Уламки ракети пошкодили припаркований у Дарницькому районі автомобіль.

Міський голова Києва Віталій Кличко писав про вибухи у Дніпровському районі, у Голосіївському після падіння уламків на нежитловій території почалася пожежа. До 11:18 рятувальники ліквідували вогонь.

Даних про жертв та постраждалих немає.

No votes yet.
Please wait...