Вибухи у Києві: звідки окупанти РФ запустили дрони “Shahed-136” – фото

Вранці 17 жовтня Росія вдарила дронами-камікадзе “Shahed-136” по Києву. Пролунало не менше 4 вибухів. Пошкоджено інфраструктуру та житловий будинок у Шевченківському районі столиці. Під завалами залишаються двоє людей.

У командуванні Повітряних Сил повідомили, що окупанти РФ запустили дрони-камікадзе на Київ із південного напрямку. Відстань від лінії фронту півдні до столиці – понад 400 км.

За даними на 10.00, українські військові збили 11 “Shahed-136”.

Яка ситуація у Києві

Після ранкової атаки рятувальники продовжують гасіння пожежі та розбирання завалів в історичному центрі міста. Зі зруйнованого 120-річного житлового будинку вдалося врятувати 18 людей, ще двоє місцевих жителів залишаються під завалами.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що метою атаки був один із об’єктів критичної інфраструктури неподалік вокзалу.

В “Укрзалізниці” повідомили, що всі потяги відправляються та прибувають до Києва за графіком. Пасажирам рекомендують чекати на рейс у підземних укриттях. Всі, хто через повітряну тривогу не встиг на свій поїзд, зможуть поїхати наступним рейсом при пред’явленні квитка.

У центрі Києва, на ділянці між Хрещатиком та цирком, перекрили рух транспорту.

Що робити під час атаки “Shahed-136”

Почути наближення іранських дронів-камікадзе не складно через характерний звук, що нагадує роботу мопеда чи бензопили.

Українцям рекомендують не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і дотримуватися простих правил: не залишатися в транспорті, не ховатися в під’їздах, і дотримуватися правил “двох стін”.

Vgorode писав, що після чергової атаки на Київ президент Володимир Зеленський показав наслідки удару по житловому будинку.

No votes yet.
Please wait...