Банківські картки Mastercard від Monobank перестануть працювати: що сталося

Клієнти Monobank, у яких банківська картка Mastercard, отримали повідомлення, що до Нового року їм треба замінити картки на Visa. Рішення не стосується тільки власників преміальних карток.

Чому треба замінити картку Mastercard від Monobank на Visa

Як повідомили в банку, співпраця з Mastercard стала економічно невигідною для банку. Середня ставка інтерчейнджу знизилася з 1,6% до 0,7%, а податок на прибуток для банків виріс з 18% до 50%.

Простими словами, це означає, що банки тепер отримують менше грошей з кожної покупки, яку люди роблять карткою. Раніше вони отримували близько 1,6% від суми покупки, а тепер лише 0,7%. Водночас, податки для банків значно зросли: якщо раніше вони сплачували 18% свого прибутку, то тепер повинні віддавати 50%.

Отже, банкам стало складніше заробляти, бо вони отримують менше комісії з карткових операцій, але повинні платити більше податків.

Коли треба замінити картку?

До кінця року, а краще раніше. Клієнтам Monobank запропонували безкоштовну заміну карток на Visa протягом трьох днів з доставкою додому. Якщо людина встигне до 31 жовтня 2024 року, то отримає кешбек у розмірі 100 гривень.

А якщо прийдуть гроші на старий номер картки?

Гроші, надіслані на старий номер картки Mastercard, автоматично зарахуються на нову картку Visa.

Але наприкінці 2024 року всі картки Mastercard від Monobank перестануть працювати для операцій з витрат. Тому клієнтам рекомендується здійснити заміну картки заздалегідь, щоб уникнути можливих незручностей.

Як замінити картку?

  1. Обираємо карту в додатку та переходимо до “Налаштувань”.
  2. Вибираємо функцію “Перевипустити” і підтверджуємо дію.

Або:

  1. Обираємо карту в додатку та переходимо до “Налаштувань”;
  2. Натискаємо на “Випустити пластикову карту”;
  3. Вибираємо тип карти: неіменна або іменна з нанесенням ініціалів і фотографії власника.
  4. Вказуємо дані для доставки. Отримуємо картку протягом 6 днів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...