Названо трьох осіб, які можуть бути задіяні у столичних тендерних оборудках

Три ключові особи мають вплив на тендери в Києві.

Журналісти провели власне розслідування

Геннадій Корбан, Василь Яніцький і Юрій Курдюмов це — три головні особи, чиї фірми прямо чи опосередковано виграють тендери в Києві, в яких задіяно Комунальне підприємство «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція».

Такого висновку в своєму розслідуванні дійшли журналісти ютуб-проєкту «В тіні Каштана».

«Що повʼязує усіх цих людей? Відповідь доволі проста – міський голова Віталій Кличко. Раніше мер столиці підписав лист про повернення громадянства бізнесмену Геннадію Корбану. Василь Яніцький – мажоритарник від партії Порошенка, саме тоді в 2014 році на виборах Яніцький домовилися з партією «УДАР» йти одним фронтом, і поділили політично Рівненщину.  А Юрій Курдюмов повʼязаний не лише з Медвечуком. А є також бізнес-партнером Костянтина Кулинича. Костянтин Кулинич у 2012 році балотувався у депутати в одному списку разом з Віталієм Кличком», — зазначають журналісти.

Медійники  зауважили, що в різні роки компетентні особи зверталися до мера Кличка з проханням звернути увагу на КП «Київбудреконструкція», але  це ігнорувалося.

І тільки тоді, як у справу втрутилася прокуратура, а ситуація набула розголосу, міський голова таки відреагував і відсторонив директора комунального підприємства «Київбудреконструкція» Анатолія Сульдіна від виконання службових обов’язків як одного з фігурантів розслідування правоохоронців.

Детальніше про те, в яких оборудках було задіяно КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» можна дізнатися в новому випуску ютуб-проєкту  «В тіні каштана».

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *