Принижував пам’ять загиблих воїнів: у Києві затримали харків’янина

Чоловікові загрожує тривалий  термін позбавлення волі

Столичні правоохоронці затримали молодика, який принижував загиблих українських військовослужбовців, знімаючи відео на Майдані Незалежності  в Києві.

Про це повідомили в ГУНП України в м. Києві.

Як зазначили правоохоронці, під час моніторингу соціальних мереж працівники поліції виявили відеозапис, на якому чоловік, використовуючи ненормативну лексику, негативно висловлювався щодо  українського суспільства та принижував військових, зокрема захисників, які загинули, захищаючи Україну  від російського агресора.

«У результаті проведених оперативних заходів працівники поліції Києва спільно зі співробітниками СБУ та працівниками патрульної поліції затримали зловмисника поблизу місця проживання. Ним виявився 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці», — розповіли в правоохоронному відомстві.

Наразі за фактом події розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії рф проти України). Тривають слідчі дії. Санкція статті передбачає  позбавлення волі строком до п’яти років.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила колаборантку, яка співпрацювала з росією під час окупації міста Куп’янськ, що на Харківщині.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *