Прокуратура через суд хоче  зобов’язати КМДА взяти під охорону старовинний будинок

Профільний департамент  бездіє

Столична прокуратура просить суд зобов’язати Департамент охорони культурної спадщини КМДА вжити заходи для внесення будинку № 26, що на Андріївському узвозі, до Переліку об’єктів культурної спадщини.

Як повідомили  в  прокуратурі Києва, відповідний позов подано до Київського окружного адміністративного суду.

Ініціатор позову також вимагає від Феміди зобов’язати Департамент оформити картку виявлення об’єкта культурної спадщини, її розгляд, для подальшого ухвалення рішення про надання будівлі статусу об’єкта культурної спадщини.

Як зазначили в прокуратурі, попри наявні повноваження для виготовлення історичної довідки, проведення фотофіксації будівлі для подальшого розгляду питання про занесення її до Переліку об’єктів культурної спадщини за власною ініціативою, Департамент охорони культурної  спадщини тривалий час бездіє.

Наразі КОАС за позовом прокуратури відкрив провадження в справі.

Нагадаємо, опублікована на сайті Київради петиція про розформування Департаменту охорони культурної спадщини набрала необхідні 6 000 голосів.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *