Війна за добу: на чотирьох напрямках відбувається найзапекліше протистояння

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Упродовж  10 вересня ворог найбільше концентрував свої атаки на чотирьох напрямках уздовж лінії зіткнення. Збройні Сили України знищили майже 1140 окупантів, 2 танки, 13 бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем і РСЗВ, засіб ППО, 57 БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також 64 одиниці автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Торецькому напрямках», — повідомили в Генштабі.

Як розповіли військові, противник завдав по території України 49 авіаційних ударів (задіяв, зокрема 67 КАБ), використав для ураження 526 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив більше 3400 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

На Харківському напрямку ворог  атакував неподалік Вовчанська.

На Куп’янському напрямку противник протягом дня 13 разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової та Петропавлівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів у  районах Дружелюбівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку окупанти  дев’ять разів  безуспішно намагалися прорвати нашу оборону в районах Верхньокам’янського, Григорівки та Спірного.

На Краматорському напрямку активність окупантів вилилася  в три бойові зіткнення. На Торецькому напрямку наші війська відбили дев’ять атак противника поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки.

Водночас ворог 27 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Покровському напрямку.

На Курахівському напрямку агресор 22 рази атакував наші позиції. Найбільшу активність проявляв у районах Георгіївки, Українська та Красногорівки, де наші захисники відбили 18 атак.

На Времівському напрямку наші війська відбили атаку противника поблизу Вугледара.

Крім того, окупанти провели безуспішний штурм  на Оріхівському напрямку, поблизу Малих Щербаків.

На Придніпровському напрямку ворожі війська здійснили сім невдалих спроб штурмувати позиції Сил оборони України.

Як повідомлялося, 9 вересня втрати російських загарбників становили 1380 осіб. Також українські воїни знешкодили танк, 19 бойових броньованих машин, 50 артилерійських систем, 36 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 68 автомобілів та чотири одиниці техніки.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *