Метро на Виноградар:  усе ще в «тумані»

А за “туманом” багаторічного спорудження підземної транспортної гілки, якої ніяк не дочекаються мешканці великого житлового масиву, нічого не видно

Лише чуємо солодкі обіцянки міської влади.

Фото: з відкритих джерел

Станції метро на Виноградар почали будувати ще в 2019 році, відкриття планували на 2021 рік. Однак дати відкриття переносилися двічі, і жодна зі станцій не відкрита досі. І ось – знову виділяють кошти – 14 мільярдів. І ось нова дата – 2027 рік. Але це теж не точно.

В новому випуску «В тіні каштана» журналісти розповідають, коли розпочалися різні комбінації довкола фінансування цього будівництва. Споруджувати «Мостицька» і «Проспект Правди», звісно, почали ще в 2019 році. Але згодом роботи зупинили. Підрядник, всупереч законодавству, поклав виділені містом кошти на депозит, а роботи загальмував. Таким чином «Київметробуд» заробив відсотки на суму понад 139 млн гривень. Потім суд стягнув із підрядника ці кошти назад. Проте час було втрачено.

Відновили будівництво на початку 2023-го. Навесні мер Києва Віталій Кличко, попри повідомлення про уповільнення робіт, говорив, що метро на Виноградар, ймовірно, вдасться відкрити в 2024 році.

У січні 2024 року тодішній директор Київського метрополітену Віктор Брагінський заявив, що планують  розпочати будівництво вже в 2024 році, а через «півтора-два роки» станції будуть збудовані.

Та вже минає 9 місяць 24-го року, а метро на Виноградар так і не поїхало. Зате з міської скарбниці знову рікою потекли великі гроші на «будову століття». У травні 2024-го підпорядковане КМДА КП  «Київський метрополітен» оголосило тендер на добудову метро на Виноградар. Заклали на це майже 14 мільярдів гривень. І вкотре обіцяють ось-ось розпочати.

«Надіємося, що розпочнемо вже в цьому році, але на такі об’ємні роботи вийдемо в 2025-му році», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Докладніше дивіться в новому випуску «В тіні каштана» за посиланням.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *