В Україні запустили програму “Національний кешбек”: як можна заощадити на покупках

Державна програма кешбеку – повернення грошей покупцям за покупки – почала працювати в Україні. Але, щоб їй скористатися, потрібно вчинити певні дії.

Офіційний старт програми – сьогодні, 2 вересня. Кожна людина, яка купує українські товари та послуги, зможе отримати фінансову компенсацію у розмірі 10% від витрачених на купівлю грошей.

Аби заохотити українців купувати більше вітчизняних товарів та послуг, уряд готовий витратити на кешбек 3 млрд грн цього року, а наступного – вже 6 млрд грн.

Максимальна сума повернення грошей за програмою – до 3000 грн. на місяць, а середня сума, яку отримуватимуть українці на місяць за розрахунками Мінекономіки – 500 грн. Під кешбек потрапляють медичні послуги, послуги зв’язку, квитки на спортивні заходи, на потяги та автобуси у кіно. Отримувати кешбек можна і за покупку товарів, відвідування ресторанів.

А от отримати кешбек за купівлю алкоголю та цигарок не вийде – підакцизні товари виведені із програми.

Для участі в кешбеку потрібно в банківському застосунку оформити спеціальну віртуальну картку, на яку зараховуватимуться кошти. Перелік товарів, на які поширюється кешбек, можна знайти на офіційному сайті держпрограми “Зроблено в Україні”.

Кешбек буде неможливо перевести в готівку, зекономлені гроші можуть бути витрачені лише на деякі товари та послуги: на зв’язок, комуналку, медицину, оплату транспортних послуг, а також цими коштами можна буде підтримати ЗСУ – купивши облігації або зробивши донат.

Підприємцям, виробникам, торговим компаніям, а також споживачам потрібно зареєструватися в програмі через сайт “Дія”.

Нагадаємо, програму кешбеку було анонсовано президентом Зеленським у лютому цього року на презентації платформи “Зроблено в Україні” у Києві.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...