Переселенка Анастасія Муранова  відкрила в столиці школи англійської

«English Club» із Сєвєродонецька відтепер у Києві

Навіть незважаючи на жорстоку війну, в столиці України відновлюється бізнес. Про це переконливо свідчить досвід Анастасії Муранової.

На освітянський шлях пані Анастасія стала в Сєвєродонецьку, коли в 2013 році відкрила в місті першу школу англійської мови. Завдяки наполегливості, бажанню розвиватися їй вдалося розвинути успіх – відкрили «English Club» у Лисичанську, Рубіжному, а також ще одну школу в Сєвєродонецьку. А потім – широкомасштабна війна, і доля круто повернула, але – не на іншу підприємницьку дорогу, а на все  ту ж, освітянську. Ось про це й розповідає Анастасія в новому випуску “Каштан. Бізнес”.

З її розповіді ми дізналися, як починався цей бізнес. Анастасія згадує 2013 рік, коли повернулася додому після закінчення університету, шукала в Сєвєродонецьку роботу, яка до душі, а це – навчання всіх бажаючих англійської.

Після звільнення міста в  2014-му році від рашистів сюди приїхало чимало колишніх мешканців Луганська, Донецька, які  тікали від війни та  окупації. Отож в «English Club» одразу з’явилося  дуже багато студентів.

«У нас була мрія – мати франшизу, а для цього потрібно створити п’ять шкіл. У 2021 році, у вересні, ми відкрили четверту школу, вона знаходилася в Рубіжному. На той час у нас навчалася тисяча студентів, з ними займалися 36 викладачів», – розповідає Анастасія.

А потім війна вкотре вдарила по планах цієї творчої, креативної команди.

«Перші обстріли Сєвєродонецька… Ми були шоковані, діти почали плакати. Ми швидко зібралися і поїхали… Я нічого не забрала, окрім комп’ютера, – говорить Анастасія. – Ми довго мандрували Україною, дивилися, яке місто нам краще економічно підходить. Ми розуміли, що нам дуже швидко треба відновитися або щось робити.  З командою одностайно вирішили, що треба їхати до Києва».

У столиці й почалося відновлення «English Club». 

«Ще у березні 2022-го просто почали працювати онлайн. У цей момент ми зрозуміли: для наших студентів – це те, що треба, – каже Муранова. – Ми десь місяців 6-8 попрацювали безкоштовно або за донат. Тому що не всі наші студенти  мали можливість платити за навчання». 

У серпні 2023-го року освітянська команда відкрила невеличку школу англійської  в житловому комплексі «Комфорт таун». «English Club» зумів знайти і в столиці свою стежину, зацікавити киян, здобути їхню прихильність.

Докладніше про це  – в новому випуску  «Каштан. Бізнес».

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *