Столичні посадовці з’ясовували, кому належить популярний бювет

Стало відомо про «таємницю» популярного столичного бювету, що в сквері на перетині вулиць Юрія Іллєнка та Овруцька. Він раптово перестав працювати в липні нинішнього літа

Ця артезіанська свердловина є досить відомою в мікрорайоні. Багато хто з містян задоволений якістю тутешньої води. На прилеглих вулицях розташовано низку потужних медичних закладів, зокрема Інститут нейрохірургії, Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України, обласна лікарня, дитяча лікарня, Центральний шпиталь МВС України, Інститут вертебрології та реабілітації, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Влітку, під час неймовірної спеки, в багатьох  киян викликали обурення негаразди з водою у цій місцині. Тут було прикріплено оголошення, що бювет не працює «з технічних причин і зупинений «на невизначений термін». Жодного слова про те, коли ж буде вода. Про це “Kаштан NEWS” 17 липня розповідав у  критичному матеріалі Бювет біля медичних закладів закрили на невизначений термін

Оскільки на інформаційному щиті (див. фото) було зазначено, що балансоутримувачем бювету є комунальне підприємство «Київводфонд» (очолює підприємство Світлана Козловська), редакція направила до КМДА запит. Ми одержали відповідь, що свердловина належить «Київводоканалу» (голова правління – гендиректор Олег Лисюк). І що «працездатність бюветного комплексу призупинено через вихід з ладу насосного обладнання».

Нас здивувало це, адже є інформація про балансоутримувача. Хто ж у такому разі є справжнім господарем свердловини?

З офіційної відповіді дізналися і про таке: «Київводфонд» звернувся до керівництва ПрАТ «АК «Київводоканал» щодо відновлення водопостачання.

Виходить, «Київводоканал» мовчки  спостерігав, як бювет більше місяця перебуває «на замку». Принаймні, такий висновок можна зробити з відповіді КМДА.

«Київводфонд» зазначає:

«Для пришвидшення відновлення працездатності зазначеного бюветного комплексу «Київводфонд» звернувся з проханням демонтувати насос і надати нашому підприємству згоду на встановлення необхідного автоматичного обладнання, для належної роботи бюветного комплексу. Отримавши згоду, спеціалісти СВКП «Київводфонд» провели необхідні пусконалагоджувальні роботи. Після проведення санітарно-профілактичних робіт працездатність бюветного комплексу буде відновлено 14 серпня 2024 року».

Знову – запитання: у кого насправді на балансі ця споруда? Хто відповідає за неї? Чому тривалий час не виконували ремонтних робіт? А винуватців, як завжди, немає.  Виходить, комунальні підприємства листувалися між собою, а води у цей спекотний період не було. Зверніть увагу на дати: “Kаштан NEWS” ударив на сполох 17 липня. І лише 14 серпня в бюветі з’явилася вода. Майже місяць посадовці вирішували це архіскладне питання!  

Читайте також«КИЇВВОДФОНД»,  БЮВЕТИ  ТА  ЩЕДРІ  ПІДРЯДИ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *