Київ потрапив до трійки лідерів-боржників із виплати зарплат

Цього року кількість невиплат грошей зросла

Сумщина, Київ і Дніпропетровщина від початку року очолюють список головних боржників в Україні із невиплати працівникам  заробітних плат.

Про це повідомляє opendatabot.

«Найбільше таких роботодавців виявилося на Сумщині — 5,6 тис. проваджень або 16,4% від загальної кількості. Далі – Київ із показником у 3,4 тис. боргів по зарплаті (9,8%). Трійку замикає Дніпропетровщина — 2,2 тис. проваджень або 6,6%», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, загалом від початку цього року підприємства України вже заборгували співробітникам на 7,1 відсотка більше зарплат, ніж то було впродовж усього минулого року.

Варто зазначити, що найбільшими боржниками є держпідприємства та акціонерні товариства — відповідно понад 11 та 9 тис. проваджень або 33,8 відсотка  та 28, 8 відсотка від усіх боргів. На третьому місці розташувалися різні ТОВ із показником 4,9 тис. боргових проваджень або 14,2 відсотка. На дочірні та комунальні підприємства в країні припадає відповідно частка в 12,5 та 4,3 відсотка  всіх боргів.

Нагадаємо, найбільші зарплати в Києві пропонують інспекторам та працівникам поліції особливого призначення, в ІТ-індустрії та на підприємствах з іноземними інвестиціями.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *