Троє поранених, серед них немовля: наслідки атаки на Київ та область 26 серпня

Сьогодні, 26 серпня, росіяни здійснили черговий масований удар по Україні, запустивши і ракети, і дрони. У цьому матеріалі зібрали наслідки вибухів.

Атака розпочалася близько третьої години ночі з атаки численних ударних БпЛА. Як повідомили в КМВА, до десятка таких дронів (на кшталт Shahed) з різних напрямків заходили на Київ. Всі ворожі безпілотні апарати були знищені ще на підступах до міста.

Близько 5-ї ранку Повітряні Сили України повідомили, що ворог підняв у небо 11-ть бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. ВМС України зафіксували вихід в море 4 ракетоносії «Калібрів», із загальним залпом до 28 ракет. Ще згодом ворог підняв у небо 6-ть стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, потім 3 МіГ-31К з ракетами “Кинджал”. До всього цього арсеналу додалися запуски балістичних ракет з Криму та західних областей РФ.

За попередніми даними, головною метою окупантів стали об’єкти інфраструктури. На Київ крилаті ракети заходили після складних маневрів, дуже щільними групами з різних напрямків.

У КМВА повідомили, що під час атаки цих крилатих ракет, ворог випустив в напрямку столиці поспіль кілька балістичних рекет, в тому числі і аеробалістичний “Кинджал”. Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено приблизно півтора десятка ракет. 

За інформацію оперативного зведення, в Києві обійшлося без руйнувань та потерпілих. Але через ракетну атаку Укренерго розпорядилося ввести екстрені відключення світла. 

В області ж, на жаль, без потерпілих не обійшлося. Вже відомо про трьох поранених жителів регіону. До лікарні доставили жінку 1965 року народження з осколковими пораненнями. Також постраждала жінка 1984 року народження із п’ятимісячною дитиною. Попередньо, у матері черепно-мозкова травма, а у маленької дівчинки подряпина стегна, бо вона випала із дитячого візочка – у дівчинки подряпина стегна.

Відомо, що а Київщині пошкоджено два енергетичних об’єкти. 22 приватних будинки пошкодженні через падіння уламків збитих ворожих цілей. Один будинок знищено повністю і ще один значно пошкоджений. Також пошкоджені складське приміщення, гаражі, три авто.

Уламки ворожого БПЛА впали на проїжджу частину Обухівського шосе.  Загорівся легковий автомобіль, а також трав’яний настил. Травмовано водія автівки, його передали медикам.

Рятувальники також ліквідовують загорання трав’яного настилу в двох районах області.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...