Відправляв автомати бандеролями: зловмисника судитимуть за продаж зброї

Чоловік вирішив заробляти на реалізації  «стволів»

Столичні правоохоронці викрили уродженця Херсонщини на торгівлі автоматичною зброєю. Спритник просив за «ствол» майже 50 тисяч гривень, а відправляв товар замовникові поштою.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Як розповіли  правоохоронці, встановлено, що 38-річний чоловік купував зброю на спеціалізованому сайті, а згодом збував її за вищою ціною через Інтернет, уникаючи особистих зустрічей із покупцями. Замовлення клієнтам він відправляв поштою, використовуючи для відправлення посилок вигадані імена та прізвища.

У рамках розслідування справи правоохоронці зафіксували  продаж автоматів АК-74, АКС-74, АКМ та пістолета Макарова. Зокрема, за автомат продавець просив і отримував від 45 до 50 тисяч гривень.

Під час обшуку в будинку, де мешкає обвинувачений, слідчі вилучили автомат АКС-74У, гранату Ф-1, пістолети ПМ і ТТ, понад 350 набоїв.

Крім того, в межах цього кримінального провадження встановлено  й осіб, які незаконно купували  зброю. Їх теж буде притягнуто до відповідальності.

Нині  кримінальне провадження скеровано до суду.

Нагадаємо, за п’ять місяців цього  року правоохоронні органи України відкрили 38 204 кримінальні провадження за статтею «шахрайство», що вже у 1,6 раза перевищує показник за весь 2021 рік, коли було відкрито 23847 справ за аналогічною статтею.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *