Українці висловили своє ставлення до громадянства

Соціологи провели опитування

Абсолютна більшість українців (88%) пишається своїм громадянством.

Такі дані дослідження громадської думки наводить Фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва».

Як зазначають соціологи, вже третій рік поспіль серед українців гордість за своє громадянство перебуває на майже однаково високому рівні (2022 року на це вказували 90,5% опитаних, 2023 році – 88,5%), що є найвищими показниками за  роки соціологічного моніторингу. Водночас, як наголосили дослідники, такий рівень гордості присутній серед представників усіх вікових груп.

У регіональному розрізі найвищі показники тих, хто пишається своїм громадянством, зафіксовано у Західному (93%), Центральному (87%) та Південному (87%) регіонах. Дещо менше таких на Сході України (84%). Однак саме на Сході кількість тих громадян, хто пишається своїм громадянством, зросла з 2022 року з 76 до 84 відсотків.

Треба  зазначити, що матеріальне становище суттєво не впливає на відчуття гордості за своє громадянством. Щоправда, якщо серед найбільш нужденної частини населення ним пишаються 86 відсотків, то серед заможної цей показник дещо вищий, ніж у середньому в країні, й становить 94 відсотки.

Опитування проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 8 до 15 серпня 2024 року. Методом face-to-face опитано 2017 респондентів віком від 18 років на територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3 відсотка.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування, переважна більшість українців із розумінням ставляться до неможливості проведення будь-яких виборів загальнодержавного рівня  під час війни.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *