У  Київській політехніці відкрили лабораторію кібербезпеки

У Фізико-технічному інституті КПІ імені Ігоря Сікорського розпочала роботу навчальна лабораторія кібербезпеки автоматизованих систем керування

Її створено в рамках проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», – йдеться на сайті КПІ. Лабораторія кібербезпеки допоможе двомстам майбутнім і нинішнім операторам, відповідальним за критичну інфраструктуру, вдосконалити навички та знання для скорочення й усунення вразливостей в автоматизованих системах керування. Тепер це стає можливим, адже новостворена лабораторія фактично дублює середовище промислової системи управління, моделюючи  реальні ситуації в різних секторах, зокрема  такі, як  виробництво, водопостачання, комунальна сфера. Це полегшує проведення практичних експериментів і розширює можливості для навчання.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк наголосив, що  дефіцит кадрів у сфері кібербезпеки стає серйозним викликом для більшості країн світу, зокрема й для України. А особливо — в умовах постійних кібератак  із боку росії, спрямованих на дестабілізацію життєво важливих державних сфер.

«Відкриття лабораторії є важливим кроком у подоланні цього виклику та зміцненні кіберстійкості України», – зазначив Демедюк.

Читайте також: Супутник КПІ побив рекорди перебування на орбіті

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *