Лікарі “Охматдиту” врятували 17-річного Артема, який вижив після удару струмом, наїзду потяга та ракетний удар по лікарні 

Спеціалісти дитячої лікарні “Охматдит” здійснили справжнє диво, врятувавши 17-річного Артема, який отримав серйозні травми після удару струмом на залізничній колії. Підліток отримав опіки всього тіла, втратив ногу внаслідок наїзду потяга, та ще й пережив російський ракетний удар по “Охматдиту” 8 липня, після чого його евакуювали в іншу лікарню.

Як повідомляє пресслужба  “Охматдиту”, трагічні події в житті Артема розпочалися ввечері 24 травня, коли він зустрівся з друзями на залізничній станції у рідному місті Біла Церква. Через необережність, підлітка вдарило струмом, що призвело до загоряння його тіла. Від удару хлопця відкинуло на сусідню колію, де саме в цей момент рухався потяг, уникнути наїзду було неможливо.

Того ж дня Артема доставили до “Охматдиту”. Лікарі діагностували у нього електричні опіки 40% тіла, опік дихальних шляхів, ампутацію лівої ноги на рівні нижньої третини гомілки, забій печінки та розрив нирок.

Крім тривалого лікування, Артему довелося пережити російський ракетний удар по “Охматдиту” 8 липня. Хлопець пам’ятає, як прокинувся та побачив зруйновану стелю, бачив кров на підлозі, чув крики та плач людей. Після цього його евакуювали до Київської міської дитячої клінічної лікарні №1, звідки він повернувся до “Охматдиту” через місяць. Нині Артем перебуває у відділенні торакальної хірургії, де лікарі готують його до виписки.

Медики називають цей випадок унікальним, адже травми такого рівня зазвичай призводять до серйозних ускладнень та вижити з такими травмами майже неможливо.  

Наразі Артем почувається набагато краще і не збирається здаватися. Він вже визначив для себе позитивний момент: “зараз у мене немає ноги, але скоро мені поставлять протез і з’явиться залізна нога”.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...