У Мінсоцполітики повідомили, чи будуть підвищувати пенсійний вік в Україні

В Україні зараз 10,5 мільйонів пенсіонерів, а кількість трудового населення зменшується. Стало відомо, чи не буде у зв’язку з цим підвищення пенсійного віку.

Як розповіла міністерка соцполітики Оксана Жолнович в інтерв’ю “Укрінформу”, збільшувати пенсійний вік не будуть.

– Стандарт, закладений в 2017 році,  є оптимальним, і його варто зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це – непоганий варіант, – каже Оксана Жолнович.

За її словами, зараз треба створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи, і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс. Адже людина в 65 ще активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, вона має гарні можливості, досвід.

– І також треба визнати, що пенсія дещо десоціалізує, бо зникає необхідність ходити на роботу і відповідно перебувати в соціумі. Але активні дії продовжують наше життя. Тому одне з наших завдань – не залишати людей у “чотирьох стінах” якомога раніше, а зберегти цю соціальну активність. Також рання пенсія означає, що людина здобуде маленький страховий стаж, а отже – невелику пенсію, – говорить Оксана Жолнович.

Міністерка каже, що працювати будуть над тим, щоб поновлювати навички людей літнього віку, давати їм нові навички, наприклад, – із цифрової грамотності, щоб вони могли залишатись на ринку праці якомога довше.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...