Комунальне підприємство не дбає про збереження старовинного будинку в центрі міста

Прокуратура звернулася до суду

Київська міська прокуратура через суд вимагає зобов’язати комунальне підприємство як балансоутримувача укласти охоронний договір на нежитлові приміщення памʼятки культурної спадщини на Андріївському узвозі, 2-В.

Про це повідомляє столична прокуратура.

Як зазначили в правоохоронному відомстві, позов мотивовано тим, що будинок 1909-1910 років розташовується на території памʼятки містобудування національного значення.

Сам будинок, зауважили в прокуратурі, п’ятиповерховий, цегляний, односекційний, розрахований первісно на дві великі квартири на кожному поверсі. Водночас комунальне підприємство в порушення вимог памʼяткоохоронного законодавства тривалий час ухиляється від укладення охоронного договору на нежитлові приміщення в цій будівлі, що унеможливлює їх належний захист та збереження.

Нині  Київський  окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі.

Нагадаємо,  в  червні суд  зобов’язав  власника історичної пам’ятки «Особняк Баккалинського», що на вулиці Іллєнка, 30, укласти охоронний договір на будівлю.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *