У Кличка намагаються «розрізати» екопарк на Осокорках  без ухвалення рішення Київради

Комунальне підприємство готується до будівництва дороги через заповідну зону

КП «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва» розробило техніко-економічні обгрунтування для будівництва вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі міста в Дарницькому районі.

Фото: Екопарк “Осокорки”/Facebook

Про це йшлося в звіті КП за перше півріччя 2024 року, озвученому на засіданні комісії КМДА з аналізу фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств у понеділок, 12 серпня.

Проєкт передбачає, що вулиця розділить природно-заповідну зону «Екопарк Осокорки» на чотири частини. Однак це рішення не було підтримано київськими депутатами, зазначає очільник фракції «Слуга народу» в Київраді Андрій Вітренко.

Андрій Вітренко. Фото: Каштан NEWS

«Київська міська рада двічі не голосувала за прийняття міської цільової програми з транспорту,  намагаючись прибрати звідти будівництво вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі міста Києва в Дарницькому районі», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Втім, незважаючи на спротив громади та депутатського корпусу, КП «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва» вже провело роботи з розробки ТЕО та передало матеріали на державну будівельну експертизу. Як зазначається в звіті комунального підприємства, це було зроблено на виконання розпорядження КМДА від 03.11.2021 №2277.

«Свавілля чиновників не  має бути непоміченим з боку активної громади, яка роками відстоює своє право на рекреаційну зону в цій місцевості, а не на чергові бетонні джунглі, які будуть тиснути своєю вагою на дорожній трафік та міські комунікації», – прокоментував ситуацію Андрій Вітренко.

Нагадаємо, активісти та місцеві мешканці неодноразово зверталися до правоохоронців зі скаргами на будівництво житлового комплексу на березі озера Небреж, яке входить до складу екопарку. У березні 2024 року на території екопарку сталася масштабна пожежа, яка охопила три гектари заповідної території. Тоді голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що звернувся до правоохоронних органів щодо розслідування можливого підпалу  в  заповідній зоні. 

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *