Річку — в бетон: Кличко дав відповідь киянам

Існування стародавньої водойми під загрозою

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає не аргументованими доводи киян у петиції щодо недопущення взяття річки Либідь біля Залізничного шосе в бетонний колектор з метою зведення над нею шестисмугової автомагістралі.

Таку відповідь столичного мера розміщено під петицією киян, яка набрала понад 7 тисяч підписів.

«Зазначені в петиції аргументи не можуть бути прийняті як такі, що заслуговують на увагу», — написав Кличко.

Паралельно він порадив «перспективну вісь громадської активності» перенаправити на розвиток ділянок русла річки Либідь, які можуть бути ревіталізовані.

Свою позицію міський голова пояснює тим, що річка Либідь на території Києва має загальну протяжність більше 17 км, і майже весь водотік має бетоноване русло, що фактично перетворює його на каналізований канал. А бетонний короб цього каналу споруджено з метою захисту прилеглої території від затоплення.

Зважаючи на це, як зазначив міський голова, і з урахуванням результатів перевірки, передбаченої рішенням Київської міської ради від 04.07.2024 № 1671/9637, визначатиметься можливість та доцільність розробки відповідної проєктно-кошторисної документації, схвалюватимуться проєкти будівництва та, відповідно, здійснюватиметься закупівля робіт  щодо цього об’єкта в межах відповідних обсягів бюджетних призначень.

Нагадаємо, на початку липня цього року кияни створили петицію на сайті Київради, в якій закликали міську владу відмовитися від намірів сховати в бетонний колектор річку Либідь у районі Залізничного шосе.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *