Рейдери хочуть забрати землю і майно знаменитого музею в Пирогові

Національному музею народної архітектури та побуту України загрожує небезпека

На сполох ударило Міністерство культури та інформаційної політики. За його даними, восени 2020 року група невстановлених осіб вчинила спробу рейдерського захоплення нерухомого майна нежитлових будівель (площею понад 2500 кв. м) та земельної ділянки (понад 17 800 кв. м) – усе це зареєстрували на підставних осіб.

Як повідомляє міністерство, Музей в Пирогові використовує це майно на законних підставах з 1970-х років. З метою захисту культурної спадщини та інтересів держави відомство звернулося до Офісу антирейдерства Міністерства юстиції України. Там розглянули скаргу, скасувававши незаконну реєстрацію. Також відкрито кримінальне провадження під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора України.

Шахраї вирішили легалізувати рейдерське захоплення через судове рішення. Господарський суд   Києва 26 лютого 2024 року повністю відмовив у задоволенні позову та залишив чинним зазначений  наказ Офісу антирейдерства Міністерства юстиції.

А 7 серпня 2024 року Північний апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва від 26 лютого 2024 року в цій справі та ухвалив нове – задовольнив позов, скасувавши наказ Міністерства юстиції України від 20 липня 2022 року. Своїми діями Північний апеляційний господарський суд фактично легалізував рейдерське захоплення частини території та приміщень Національного музею народної архітектури та побуту України (Пирогів), стверджує міністерство.

Музей у Пирогові буде відстоювати інтереси держави та звертатися до Верховного суду.

Як ідеться в судовій справі на ресурсі  Опендатабот, із музеєм судиться компанія зі сфери спортивного навчання, забудовник і агентство з нерухомості ТОВ «Манеж-Холл». Фактично компанія намагається привласнити державне майно.

Читайте також: Ласий пиріг: як намагаються шматувати землю Пирогова

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *