Війна за добу: тиск ворога сповільнився, але на двох ділянках фронту було найгарячіше

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Упродовж  минулої доби, 8 серпня,  Збройні Сили України знищили майже 1030 окупантів, 3 танки, 9 бронемашин, 49 артилерійських систем і РСЗВ, 32 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 2 засоби ППО, а також 88 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Окупант завдав 47 авіаційних ударів із застосуванням 56 КАБів, 493 удари дронами-камікадзе та здійснив майже 3391 обстріл позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння», — повідомили в Генштабі.

Як розповіли військові, на Харківському напрямку окупанти здійснили шість атак поблизу Вовчанська.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили три атаки противника в районі Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки, досі триває два боєзіткнення, ситуація контрольована.

Водночас 22 рази ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Терни, Невське та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили 12 штурмових дій ворога в районах Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку мали місце десять бойових зіткнень. Активність окупанти проявляли в районі Часового Яру, Калинівки та Іванівського. Ситуація контрольована.

Водночас  за підтримки авіації  ворог вісім разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку. Протягом дня  окупанти атакували позиції українських оборонців поблизу населених пунктів Північне, Залізне та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку  окупанти атакували  в районах населених пунктів Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Наші війська вживають заходи з утримання визначених рубежів.

На Курахівському напрямку загарбники зберігають активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили всі три атаки. Противник успіху не мав.

На Времівському напрямку також відбулося три боєзіткнення в напрямку Водяного та Вугледара.

На Оріхівському напрямку наші війська відбили  атаку противника поблизу Малої Токмачки.

Як повідомлялося, 7 серпня  Збройні Сили України знищили майже 1140 окупантів, 2 танки, 9 бронемашин, 40 артилерійських систем і РСЗВ, 54 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 4 засоби ППО, літак, гелікоптер, 3 крилаті ракети, а також 67 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *