Отримай відповідь: чи можна повернути товар, якщо він куплений на розпродажі

Починаються сезонні розпродажі, тому Vgorode вирішив з’ясувати, чи можна обміняти або повернути товар, який куплений на розпродажі.

Тож, Законодавство України надає споживачам право на повернення товару, навіть якщо він був куплений зі знижкою або на розпродажі. Але є деякі нюанси.

Яка стаття Закону це регламентує

Згідно Закону “Про захист прав споживачів” стаття №9 цього закону передбачає, що споживач має право повернути або обміняти непродовольчий товар належної якості протягом 14 днів з моменту покупки, якщо він не підійшов за формою, розміром, кольором або іншими причинами.

Це право поширюється і на товари, куплені на розпродажі, за умови, що товар не використовувався і збережений товарний вигляд, упаковка та розрахунковий документ.

Які товари не можна повернути

Існує перелік товарів, які не підлягають обміну або поверненню. До них відносяться, наприклад, парфюмерно-косметичні вироби, білизна, деякі види побутової техніки та інші товари, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 172.

Як повернути товар неналежної якості

Якщо товар має дефекти, незалежно від того, чи був він куплений на розпродажі, споживач має право на повернення або обмін товару протягом гарантійного терміну відповідно до Статті 8 Закону “Про захист прав споживачів”. У цьому випадку знижка або акція не впливають на право споживача.

Поради

– Завжди зберігайте чек та упаковку до кінця періоду, протягом якого можна повернути товар.
– Перевіряйте товар на наявність дефектів одразу після покупки.

No votes yet.
Please wait...