Ляльки замість військового спорядження: в столиці затримано серійного шахрая

Чоловік називав себе волонтером і підшукував клієнтів через соцмережі

Київські правоохоронці затримали чоловіка, який через Інтернет пропонував військове спорядження, а насправді відправляв замовникам ляльки, пластикові стакани та інший непотріб.

Про це повідомляє столична прокуратура.

Як розповіли в правоохоронному відомстві, шахраєм виявився 26-річний киянин.

Встановлено, що він у соціальних мережах знаходив оголошення дружин військовослужбовців, волонтерів, а також самих військових, які шукали, де придбати тепловізори, системи РЕБ, дрони, аптечки, турнікети та інше військове спорядження. Чоловік розповідав, що займається волонтерською діяльністю та може допомогти придбати всі ці речі. Передоплату за товари він приймав на свою банківську картку, а отримавши гроші, створював товарно-транспортну накладну через особистий кабінет у поштовому застосунку, дані якої надсилав покупцям на підтвердження того, що він дійсно щось відправив.

Натомість у посилки замість замовлених товарів молодик цинічно вкладав м’які іграшки, пластикові стакани, сірники, порожні коробки тощо.

Після відправлення такої посилки псевдоволонтер переставав виходити на зв’язок з покупцями.

Крім того, видаючи себе за військовослужбовця, який ніби то перебуває в зоні бойових дій, зловмисник почав збирати гроші на ремонт автомобіля.

Як зазначили в прокуратурі, наразі встановлено 19 потерпілих, яких псевдоволонтер ошукав на 600 тисяч гривень.

Затриманому повідомлено про підозру в шахрайстві за ч.1, 2 ст.190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше столичні поліцейські викрили директорку благодійного фонду  в  привласненні грошей, які призначалися для придбання обладнання на потреби Збройних Сил України.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *