Знищення Китаєва: пам’яткоохоронець розкрив плани забудовника

Столична влада дозволила забудувати заповідну місцину

Забудовники, яким Київрада 4 липня продовжила терміни оренди землі в історичній місцині Китаїв, хочуть провести розкопки і дістати з землі всі цінності, щоб потім ця ділянка втратила охоронний статус археологічної пам’ятки і її можна було спокійно забудовувати.

Таку думку висловив заступник голови ГО «Спадщина» Анатолій Погорілий у новому випуску «В тіні Каштана».

«Площа просто гігантська, там збереглося майже все, починаючи від дитинця, тобто центру міста, і закінчуючи кладовищем. Але забудовники хочуть її повністю забрати. Їм вигідно провести повне дослідження, відповідно дістати з землі все, що є, і фактично тоді пам’ятка зникає. Тобто вже цього археологічного об’єкта не буде», — сказав Погорілий.

За його словами, фахівці з Національної академії наук України, Інституту археології  наполягають на тому,  що максимальна площа, яка може бути відкрита на цій пам’ятці археології і досліджена, не повинна перевищувати 50 відсотків від загальної.

Водночас знімати шари землі треба у певній послідовності, на спеціально визначеній відстані один від одного, довжині та глибині.

Детальніше про це дивіться в новому випуску «В тіні Каштана» за посиланням

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *