Експерт пояснив історичну цінність Китаєва

Столична влада дозволила забудувати заповідну місцину

Київська виконавча влада і депутатський корпус Київради, схоже, не розуміють археологічну цінність місцевості Китаїв у Голосіївському районі столиці. Інакше б депутати  4 липня не проголосували за продовження оренди землі для компанії KAN Development, яка фактично планує  забудувати Китаїв.

Таку думку висловив заступник голови ГО «Спадщина» Анатолій Погорілий у новому випуску  «В тіні Каштана».

«Це археологічна пам’ятка, яка знаходиться на території, яка відведена під будівництво. Для розуміння, у нас навіть деякі депутати міської ради не зовсім розуміють, що таке археологічна пам’ятка. Вони думають, що це якась будівля під землею. Насправді археологічна пам’ятка – це сукупність об’єктів, які знаходяться під землею і які там пролежали вже певний достатній час, є  відбитком тої епохи. Ця місцевість не була забудована в подальші періоди. Відповідно, все залишилося так, як у XII столітті, шар ґрунту нашарувався, і збережено й вулиці цього міста, й якісь частини, елементи будівель. Тобто, це пам’ятка унікальна», – сказав Погорілий.

Детальніше про те, які  наслідки  може спричинити  скандальне рішення Київради,  дивіться в новому випуску «В тіні Каштана» за посиланням

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *