Ремонт тунелю на синій гілці метро в Києві: коли відновиться рух поїздів

Мер Києва перевірив, як тривають цілодобові відновлювальні роботи на перегоні між станціями “Деміївська”-“Либідська”. Фахівці розказали, коли планується поновити рух поїздів.

За словами Віталія Кличка, фахівці виконали всі стабілізаційні заходи з укріплення конструкцій, хімічне укріплення ґрунтів та облаштували водопонижувальні свердловини. Також розробили котлован з трьома ярусами кріплення. Зараз тривають роботи з посилення тунельної оправи та влаштування гідроізоляції тунелю. 

На завершальному етапі роботи зі зведення фактично нової частини тунелю. Збудували вже 27 метрів нової конструкції прямокутної форми. Також спеціалісти посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною більше 50 метрів). 

Також триває повна заміна всіх комунікацій та вже виконують роботи з укладання нового рейкового полотна. На поверхні, над тунелем,  розпочали роботи з благоустрою.

Як тільки ремонт завершать, то спочатку будуть тестові пуски поїздів, а потім повноцінне відновлення руху. Планується, що поновити рух поїздів на ділянці на початку осені. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...