Карта бойових дій в Україні 6 серпня

Сьогодні, 6 серпня, в Україні розпочався 895-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 серпня.

3 серпня внаслідок ударів українських безпілотників на аеродромі Морозовськ у Ростовській області було знищено бомбардувальник Су-34 та склад боєприпасів.

Російські війська просунулися на схід від Торецька та Покровська, а також у районі Донецька та Роботино.

5 серпня позиційні бої продовжились на півночі Харківської області, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Українські та російські джерела повідомили про продовження боїв на північ від Харкова в районі Глибокого та Липців та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська.

Російські війська продовжили наступальні операції у напрямку Часів Яр 5 серпня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські джерела стверджують, що російські війська продовжують покращувати свої позиції у східній частині Часів Яру та вздовж каналу Сіверський-Донець Донбасу.

Генштаб України повідомляє, що російські війська безуспішно атакували поблизу Часів Яру, на схід від Часів Яру в районі Іванівського, на південний схід від Часів Яру в районі Андріївки та Кліщіївки, а також на південь від Часів Яру в районі Ступочек та Білої Гори.

Російські війська провели наземні атаки поблизу самого Роботино, на північний схід від Роботино біля Малої Токмачки та північний захід від Роботино біля Новоданилівки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...