Карта бойових дій в Україні 5 серпня

Сьогодні, 5 серпня, в Україні розпочався 894-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 5 серпня.

4 серпня українські сили завдали ударів по нафтобазі в Ростовській області та по складах зберігання палива в окупованому Луганську.

Україна підтвердила здобуття першої партії винищувачів F-16 американського виробництва.

Російські війська нещодавно просунулися на схід від Покровська, на захід від Донецька та в районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Українські та російські джерела повідомили про бої, що продовжуються, на північ від Харкова в районі Глибокого і Липців та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська і поблизу нього, а також в районі Тихе.

Геолокаційні кадри, опубліковані 4 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися далі в межах Веселого (на схід від Покровська) і захопили більшу частину населеного пункту. 

Російські війська продовжили наступальні операції на північний схід від Покровська в районі Воздвиженки; на схід від Покровська в районі Калинове, Новоолександрівки, Гродівки, Веселого, Свиридонівки, Тимофіївки, Лисичного та Іванівки, а також на південний схід від Покровська в районі Новогродівки, Новоселівки Першої, Бажаного, Сергіївки, Межового, Нудного, Яснобродівки та Карлівки

Геолокаційні кадри, опубліковані 4 серпня, показують, що російські війська нещодавно просунулися далі в північній частині Красногорівки (на захід від Донецька) та на південно-східній частині Костянтинівки (на південний захід від Донецька).

Російські війська продовжили наземні атаки на заході Запорізької області 3 серпня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська атакували біля Роботино; на північ від Роботино біля Новоданилівки; і на північний схід від Роботино біля Малої Токмачки

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...